KWS Adinkerke - RFC Wetteren

Seizoen 2015-2016
Competitie
2/4/2016 - 17:00
KWS Adinkerke
1 - 5
RFC Wetteren

Doelpunten

30'
0-1
W. Copers
38'
0-2
S. Ysenbaert
43'
1-2
J. Brogniez
58'
1-3
(pen.) R. Baert
70'
1-4
J. Schouppe
78'
1-5
S. Ysenbaert

Kaarten

11'
D. Baert
30'
L. Lansweert
65'
C. Gacquerre
82'
J. Brogniez

Wedstrijdverslag | 2/4/2016

KWS Adinkerke - RFC Wetteren
1 - 5

De verste verplaatsing voor RFCW heeft ook de grootste seizoenszege opgeleverd. Het fel verjongde KWS Adinkerke werd ingemaakt met 1-5. RFCW moest het slechte veld op zonder de geschorsten Van de Sompel en Vanderbeck, die daardoor zijn kans heeft gemist om zijn doelpuntenaantal gevoelig aan te dikken. Ysenbaert verving hem in de spits en bedankte met twee goals. Copers, Baert en Schouppe zorgden voor de andere treffers.

RFCW neemt onmiddellijk het initiatief en gaat haast koortsachtig op zoek naar een snelle treffer. We noteren, op één kans voor de thuisploeg na, alleen Wetterse mogelijkheden. Deham bereikt met een verre inworp de hoog opverende Schouppe, die te zwak inkopt (8’). Baert vindt na een knappe dribbel de buitenkant van de staander (13’), Boone mikt hoog over na een teruglegger van Copers (14’). Veel hoekschoppen, geen echt doelgevaar.Ysenbaert kopt over (17’), Schouppe dreigt, Lanszweert pakt in twee keer (27’). Een vrijschop ruim buiten de zestienmeter brengt de verlossing. Baert tikt opzij, Copers krult het leer krols en krachtig via de onderkant van de deklat in doel (29’ 0-1). Schouppe treft de staander met een stevige kopbal (32’). Ysenbaert haalt flink uit met zijn linker, Lanszweert heeft geen verhaal (38’ 0-2). De thuisploeg steekt één keer zijn neus aan het venster en het is raak. Brogniez buigt knap een vrije trap in de kruising, Tharouniatis blijft zonder reactie (42’ 1-2). Lanszweert zweeft nog een straffe poging van Deham uit zijn doel (45’).

Rust 1-2

Ook na de rust tekenen we alleen Wetterse pogingen op. Adinkerke komt niet in het stuk voor, maar verdedigt stug in blok. Schouppe knalt van ver voorbij de verste staander (49’) en Ysenbaert mist een assist van Vinck (56’). De Adinkerkse Baert wordt voor een aangeschoten handspel bestraft met een penalty, zijn Wetterse naamgenoot zet feilloos om (57’ 1-3 ). Gacquerre vindt het zijnet na een zoveelste corner van Boone (60’). Nadat een terechte strafschopfout op Schouppe niet wordt gefloten (62’), mag Baert vrij oprukken. Zijn assist wordt door Ysenbaert en Schouppe nipt gemist (63’). Een knap nummertje van een ijverige Schouppe zorgt voor de 1-4. Stijlvolle kontrole met rechts, strak in doel gevlamd met links (68’). Ysenbaert lobt een assist van Copers over doel (73’). Baert wordt nog eens vrijgespeeld (76’) maar de vijfde goal blijft uit. Die komt er één minuut later toch. Hoekschop Boone, een hoog opverende Ysenbaert kopt van dicht binnen (77’ 1-5). Boone en de ingevallen Malfroy komen nog dicht bij een zesde treffer, maar de zege is dan al lang veilig.

Opstelling KWS Adinkerke

Lanszweert, Annys, Van Damme, De Oliveira, Dewulf (83’ Verhelst), Daems, Coppenolle (77’Tailley), Brogniez, Protin, Verstraete, Baert
Wisselspelers: Tailleu, Verhelst, Bonaventure, Lopes-Monteiro

Opstelling RFC Wetteren

Tharouniatis, Schouppe, Boone, Copers, Gacquerre (75’ Malfroy), Minne, De Smit, Baert (78’ Janssens), Ysenbaert Deham, Vinck (70’ Turf)
Wisselspelers: Malfroy, Janssens K, Turf, Yagan

Scheidsrechters

Lefever Robin