RFC Wetteren - SK Berlare

Seizoen 2015-2016
Competitie
19/3/2016 - 20:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 1
SK Berlare

Doelpunten

41'
1-0
Baert
88'
1-1
Casier

Kaarten

21'
Longueville
36'
Van De Sompel
43'
Longueville
52'
Kabera Manzi
56'
Vanderbeck

Wedstrijdverslag | 19/3/2016

RFC Wetteren - SK Berlare
1 - 1

RFCW heeft in het slot van een genietbare derby een lonkende overwinning uit de handen laten glippen. De uitslag is misschien wel een juiste weergave van de match maar het breekt zuur op als je op het einde twee punten prijsgeeft. Voor aanvang werd één minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van Jaak Van Der Schueren, gewezen voorzitter van R.Racing Club Wetteren.

Berlare, dat de laatste weken de overwinningen aan mekaar reeg en in de rangschikking al was opgeklommen naar de vierde stek, begint wervelend en versiert in het eerste kwartier een paar open doelkansen. Tharouniatis werkt slecht weg, Van Den Hende kopt onbegrijpelijk naast (1’). Minne moet een dreigende Heirwegh afblokken (5’) en Cürükcü schiet een goede kans voorlangs (9’).   RFCW ontsnapt aan een vroege achterstand, herstelt het evenwicht en gaat het spelbeeld bepalen. Yagan orkestreert de Wetterse acties en dat levert doelrijpe kansen op. Vooral op de rechterflank zijn knappe combinaties te zien via het sterke trio Yagan-Baert-Deham. Eerstgenoemde zet Baert met een meesterlijk pasje op weg naar een lokale voorsprong (34’ 1-0). Een zoveelste goede actie op rechts doet Longueville, al eerder geel, naar de noodrem grijpen. Rood en Berlare met tien man (42’).

Rust 1-0

RFCW verzuimt na de rust een dubbele voorsprong uit te bouwen. Een verdienstelijke Vanderbeck kan net niet profiteren van een aarzeling in de bezoekende defensie en trapt even later een open kans van dichtbij naast. Een aderlating voor de thuisploeg is de vervanging van een geblesseerde Yagan, reeds voor de rust flink hinkend (65’). Berlare verhoogt de druk, Wetteren plooit steeds dieper terug. Als ook Vinck gekwetst aan de kant moet (73’) herschikt trainer Devos andermaal zijn troepen. Tharouniatis en RFCW blijven overeind tot drie minuten voor het einde. Balverlies van een voor de rest knap spelende Boone ligt aan de basis van de late gelijkmaker. De ingevallen Casier werkt perfect af op een diepe bal en zet de 1-1 op het bord, een typische derby-score (87’).

Opstelling RFC Wetteren

Tharouniatis, Van de Sompel, Boone, Vanderbeck, Copers, Minne, De Smit, Yagan (65’ Gacquerre), Baert, Deham, Vinck (73’ Janssens)
Wisselspelers: Malfroy, Ysenbaert, Janssens, Gacquerre

Opstelling SK Berlare

Auspert, Longueville, Van Den Hende, Eylenbosch, Delclef, Poppe, Cürükcü (73’ Casier), Kabera, Dugardeyn, Munyaneza (46’De Graef), Heirwegh
Wisselspelers:  Van Den Abbeele, De Graef, Andrei, Casier