KVK Westhoek - RFC Wetteren

Seizoen 2015-2016
Competitie
13/3/2016 - 15:00
KVK Westhoek
5 - 0
RFC Wetteren

Doelpunten

3'
1-0
Dutoit
70'
2-0
Malfait
77'
3-0
Rico
80'
4-0
De Smit
84'
5-0
Van Den Bergh

Kaarten

20'
Vinck

Wedstrijdverslag | 13/3/2016

KVK Westhoek - RFC Wetteren
5 - 0

De kampioenstitel kan RFCW na de schamele prestatie op KVK Westhoek nu wel definitief opbergen. Grapje natuurlijk. De Wetteraars speelden één van hun zwakste wedstrijden dit seizoen en verloren met forfaitcijfers van de ook al niet zo overtuigende Ieperlingen.

De match begint verrassend. Dutoit kan al snel de aarzelende Tharouniatis verslaan (3’ 1-0). Yagan zet een vrije trap van tegen de achterlijn strak voor doel, Van Fleteren ontzet (11’). De hoge voorzet van  Deham landt op het doel van Ampe (15’). Het afstandsschot van Jordi is niet krachtig genoeg, Tharouniatis vangt makkelijk (16’). Yagan zendt een krulbal voor doel, Gacquerre kan net niet bij het leder (19’). Dutoit is zeer dicht bij de 2-0, Van de Sompel redt in corner (20’). Gacquerre, met zijn linker en van te ver, kan Ampe niet belagen (34’). Een schicht van Malfait van ruim buiten de zestienmeter pareert Tharouniatis met een knappe reflex in hoekschop (36’). Op een corner van Boone gaat de grote Ampe haast onder de bal door (38’). Malfait wordt weer afgestopt door de Wetterse goalie (40’). Feys moet altijd scoren als hij, na een slippertje van Vinck, alleen op doel af kan. Hij lepelt de bal echter over het uitnodigend lege doel (41’).

Rust 1-0

De twee Wetterse spitsen Vanderbeck en de jarige Janssens worden na de rust vervangen door Ysenbaert en de heroptredende Baert. RFCW is nu een kwartier dreigend maar vergeet te scoren. Ampe plukt een verre hoge voorzet van Deham (48’). Ysenbaert mist dé kans op de gelijkmaker als hij op een assist van Vinck voor Ampe opduikt. De Ieperse doelman heeft een knappe reactie in huis (50’). Ysenbaert kopt even later nipt over na hoekschop (51’). Baert, ook op weg naar de gelijkmaker, wordt afgevlagd voor buitenspel (57’). Tharouniatis staat gepast in de weg van de uitgebroken Malfait (59’). Op counter kan Malfait, randje buitenspel, alleen op Tharouniatis af, hij plaatst de bal beheerst tegen de touwen (70’2-0). Over en out voor de RFCW’ers. Westhoek voelt zich zegezeker en walst over de Wetteraars heen. Jordi vergroot de lokale voorsprong (77’ 3-0). Een misverstand tussen Tharouniatis en De Smit doet laatstgenoemde de bal van zeer dicht in eigen doel koppen (80’ 4-0). De bezoekende schaamte wordt nog vergroot door ex-Standaardspeler Van Den Bergh. Hij mag aan de tweede paal rustig en ongehinderd binnenleggen (85’ 5-0). Een zware afstraffing voor een onherkenbaar RFCW, wel met overdreven cijfers.

Opstelling KVK Westhoek

Ampe, Euvrard, Dutoit (80’ Derrag), Malfait (72’ Vandemaele), Feys, Jordi (86’ Verstraete), Winnock,Van Fleteren, Robaeys, Staelens, Van Den Bergh
Wisselspelers: Scherpereel, Vandemaele, Derrag, Verstraete

Opstelling RFC Wetteren

Tharouniatis, Van de Sompel, Boone, Vanderbeck (46’ Ysenbaert), Copers, Gacquerre, De Smit, Yagan, Janssens K (46’ Baert), Deham, Vinck (76’ Malfroy)
Wisselspelers: Malfroy, Ysenbaert, Janssens J., Baert