RFC Wetteren - SK Eernegem

Seizoen 2015-2016
Competitie
6/3/2016 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 1
SK Eernegem

Doelpunten

51'
1-0
Vanderbeck
69'
2-0
Van De Sompel
83'
2-1
Pieters

Kaarten

38'
Schouppe
78'
Minne
84'
Bultynck
88'
Ingelaere
89'
Dewilde
89'
Vanderbeck

Wedstrijdverslag | 6/3/2016

RFC Wetteren - SK Eernegem
2 - 1

RFCW wint verdiend de drie punten, verzuimt in een zwakke wedstrijd een hogere score door al te veel slordig spel en wordt in de slotfase nog bedreigd door een nog zwakker Eernegem, dat de degradatie nog moeilijk zal ontlopen. In een niet eens brutale match trekt een goedleidende ref Letellier zes maal geel, o.a voor Minne en Schouppe. Voor beiden een derde kaart en dus een schorsing voor volgende uitmatch in Ieper.

RFCW start met windnadeel maar met offensieve intenties. Al in de eerste tien minuten kan een drietal kansjes niet worden verzilverd. Vanderbeck schiet van dicht in de schoot van Van Hullebus (2’) en lepelt een voorzet van Deham vanop twee meter van het doel nog over (4’). Vinck is dicht bij de openingstreffer maar zijn schot verdwijnt via een verdediger in hoekschop (9’). De bezoekers prikken even tegen via De Groote, Tharanouatis pakt (14’). Vanderbeck wordt gefould randje zestienmeter, Boone krult de vrijschop naar de verste kruising, Van Hullebus redt subliem (16’). De druk van RFCW neemt zienderogen toe maar slordigheid haalt voorlopig de bovenhand. Een nieuwe vrijschop van Boone wordt door Van Hullebus nipt in corner getikt (29’). Schouppe mist even later de teruglegger van Boone. Twee mooie combinaties over verschillende stations, telkens met Yagan als eindpunt, leveren evenmin resultaat op. De eerste wordt naast geschoten, na de tweede knappe aanval redt een zeer goede Van Hullebus de schicht van Yagan (35’). Slechts één reactie van Eernegem. Tharouniatis pakt de lage schuiver op vrijschop van De Groote (40’).

Rust 0-0, gevleid voor de bezoekers, een efficiëntieprobleem bij de gastheren.

De thuisploeg komt extra gemotiveerd uit de kleedkamer. Deham ontsnapt op rechts, zijn assist wordt door Yagan aan de tweede paal over getikt (49). Een minuut later kan RFCW eindelijk scoren. Vanderbeck verliest het kopduel van Van Den Wittenboer, komt onverwachts toch in balbezit, draait zich voorbij de Eerdegemse verdediger en neemt Van Hullebus met een lage knaller overhoeks te grazen (50’ 1-0). Op een voorzet van Jonckheere kopt De Groote onorthodox naast (55’). Yagan legt een voorzet van een offensieve Deham behendig terug, De Wilde verdedigt gepast (56’). Tharouniatis moet plat op een voorzet van Jonckheere (59’). Op een corner van Copers, niet aan zijn allerbeste match bezig, kopt Van de Sompel op de dwarsligger (60’). Hij doet dat ei zo na over op een voorzet van Copers, nu kopt hij centimeters naast (61’). Wat later ontsnapt RFCW aan de gelijkmaker. Een foute inschatting bij het ver uitkomen van Tharouniatis brengt De Groote in scorepositie. Hij wordt bij het uitwijken net voldoende gehinderd door de Wetterse doelman, zodat de Eerdegemse sluipschutter in het zijnet van een lege goal besluit (65’). De verlossende (?) tweede treffer valt in de 66’. Van de Sompel is aan de tweede paal paraat en laat de voorzet van Yagan tegen de netten trillen (2-0). De aansluitingstreffer wordt afgekeurd wegen buitenspel van De Groote (70’). Tharouniatis moet gepast uitkomen en stevig tacklen op een dreigende Jonckheere (76’). Vanderbeck wordt keurig afgestopt door een uitkomende Van Hullebus, die zijn ploeg voor hogere cijfers behoedt (77’). Toch dreigt Eerdegem nog als na een knappe vrijschop van de ingevallen Pieters de niet meer voorziene aansluitingstreffer lukt, Tharouniatis ‘reactie komt te laat (83’ 2-1).

Opstelling RFC Wetteren

Tharouniatis, Van de Sompel, Schouppe (39’ geel), Boone, Vanderbeck (90’ geel), Copers (80’ Gacquerre), Minne (75’ geel), De Smit, Yagan, Deham, Vinck
Wisselspelers: Baert, Ysenbaert, Janssens, Gacquerre

Opstelling SK Eernegem

Van Hullebus, Van Den Wittenboer, Luchtens, Jonckheere, Bultynck (75’ geel), De Deyne, De Groote (87’ Aslami), Ingelaere (88’ geel), Denoo (75’ Pieters), Vanraefelghem, De Wilde (89’ geel)
Wisselspelers: De Graeve, Aslami, Vanclooster, Pieters 

Scheidsrechters

Letellier Anthony