FC Pepingen - RFC Wetteren

Seizoen 2015-2016
Competitie
27/2/2016 - 20:00
FC Pepingen
4 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

47'
0-1
Copers
53'
1-1
Miceli
64'
2-1
Testaert
70'
3-1
Verhaeghe
78'
4-1
Verhaeghe
90'
4-2
Ysenbaert

Kaarten

31'
Goossens
50'
Miceli
65'
Lheureux

Wedstrijdverslag | 27/2/2016

FC Pepingen - RFC Wetteren
4 - 2

Met een fel gehavend en onuitgegeven elftal op het kunstgrasveld van de enige Brabantse vierdeklasser van de reeks de shoes aanbinden, is geen sinecure. FC Pepingen had bovendien thuis nog geen enkele nederlaag geleden. Toch is RFCW een uurtje de betere ploeg … tot de 0-1 op het bord staat. Hoe ongeloofwaardig ook, de organisatie zakt dan als een pudding in elkaar en de thuisploeg knalt in geen tijd vier goals tegen de touwen van de debuterende Tharouniatis.

Nog voor de start moeten Turf en Deham, reeds op het scheidsrechtersblad, wegens kwestuur afhaken. Er is ook geen tweede doelman voorhanden, zodat RFCW begint met drie veldspelers op de reservenbank. De Smit zet, na een fantastische rush op de hele linkerflank, gepast voor maar er is niemand paraat om de teruglegger om te buigen (1’). De uithaal van Verhasselt levert via een Wetterse verdediger alleen een hoekschop op (4’). Testaert mist dé kans op lokale voorsprong als hij voor Tharouniatis opduikt en over de doelman rakelings naast besluit (8’). Aanvoerder Van de Sompel kopt een hoekschop van Copers naast (13’). Vanderbeck kopt een assist van Boone pal in de handen van Deweerdt (16’). Boone mikt op vrijschop meer naar de hoekschopvlag dan het doel (18’) en Schouppe ontbeert de juiste kopbal na alweer een corner (20’). Boone doet hij wat later veel beter. Hij viseert vanop 35 m de kruising perfect, maar Deweerdt tipt de boogbal schitterend over (26’). RFCW dat al lang op voorsprong had moeten staan, blijft doorzetten. Een stevige knal van Boone wordt door Leroy wonderbaarlijk uit de schietbaan gehouden (33’). Diezelfde Boone slaagt er kort daarna in het leder uit het stadion te keilen, als hij door Janssens wordt aangespeeld (38’). Vanderbeck wordt foutief gehaakt in de zestienmeter, ref Verlooy doet op zijn neus bloedt (41’). Kort voor rust redt Tharouniatis een strakke lage vrijschop van de lokale aanvoerder Bourgeois, een ex-Standaardspeler (44’).

Ruststand 0-0. Daar is vooral de thuisploeg best tevreden mee.

Na de koffie komt RFCW weer stevig uit de startblokken. Copers dwingt een hoekschop af. Yagan trapt die, Copers werkt af met heel wat hulp van de lokale doelman (47’ 0-1). Hoe kompleet eigenaardig ook, het vuur van RFCW is nu weg. Een haakfout op Verhaege binnen de zestien levert Pepingen al snel de gelijkmaker op. Miceli zet de strafschop om (51’ 1-1). Testaert ontsnapt op de rechterflank en kan ongehinderd scherp binnen trappen (64’ 2-1). Schouppe devieert op de staander en kwetst zich (65’). Verhaege mikt aan de overkant naast de verste staak (66’). Wat later knalt Verhaege een voorzet van de op rechts vrijgespeelde Lheureux van dicht tegen de touwen (70’3-1).  Op minder dan twintig minuten van 0-1 naar 3-1, de Brabanders zitten op (Wetterse) rozen. Een stevige bezoekende reactie blijft uit. Janssens mist aan de tweede paal de aansluitingstreffer op assist van Yagan (73’). Tharouniatis  schudt een ultieme reflex uit zijn mouwen op een poging van Lepage (75’) maar moet zich gewonnen geven als Verhaege alleen op de Wetterse doelman af kan en beheerst binnenlegt (79’ 4-1). Overdreven voorsprong voor een zeer efficiënt Pepingen. De ingevallen Ysenbaert vindt eerst Deweerdt in de weg maar rondt wat later met het hoofd af op een corner van Yagan (80’4-2).

Opstelling FC Pepingen

Deweerdt,Verhasselt, Testaert, Leroy (56’ Yangassa), Bourgeois, Miceli (82’ Vandenbrande), Verhaege (84’ Doudouh), Maeyens, Goossens, Lepage, Lheureux
Wisselspelers: Deraes, Doudouh, Vandenbrande, Yangassa

Opstelling RFC Wetteren

Tharouniatis, Van de Sompel, Schouppe (73’ Ysenbaert), Boone, Vanderbeck, Copers, Gacquerre, De Smit, Yagan, Janssens K, Vinck
Wisselspelers: Malfroy, Ysenbaert, Janssens J.

Scheidsrechters

Verlooy Nico