RFC Wetteren - SVV Damme

Seizoen 2015-2016
Competitie
21/2/2016 - 16:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
3 - 0
SVV Damme

Doelpunten

17'
1-0
Vanderbeck
44'
2-0
Vanderbeck
78'
3-0
Vanderbeck

Kaarten

27'
Huyghe
74'
Vinck
84'
Belpaire

Wedstrijdverslag | 21/2/2016

RFC Wetteren - SVV Damme
3 - 0

Xander Vanderbeck is met zijn onechte hattrick dé man van de match. De gebaarde midvoor scoort drie mooie goals en zet zo de meer dan verdiende zege op het bord. De verwachte driepunter tegen een zeer onmondig maar moedig Damme is er zelfs makkelijk gekomen.

Toch zorgen de Westvlaamse bezoekers, met fel windvoordeel gestart, voor het eerste gevaar als Boone in corner moet redden (3’). Een voorzet van Moeyersoons richting winkelhaak wordt door Dhoest voorbeeldig over getipt (4’). RFCW neemt snel het initiatief over. Schouppe mag scoren uit reeds gefloten buitenspel (15’). Yagan breekt op links uit, zijn draaiende voorzet wordt door Vanderbeck krachtig tegen de netten geploft (17’ 1-0). Minne viseert even later de nieuwe Saftivlaggen boven de staantribune (22’). Twee andere verdedigers, Vinck en Van de Sompel, hinderen mekaar om een assist van een ijverige Yagan te verzilveren (27’). Boone mikt van op 25 m een stuitende bal centimeters naast (35’). Vanderbeck verlengt een te zwak schotje van Van Wingen geslepen in doel (44’ 2-0).

Rust 2-0.

Schouppe komt iets te laat om een voorzet van Yagan om te buigen (48’). Vanderbeck forceert een unieke kans voor Yagan, die vrij voor doel, laag in de handen van Dhondt besluit (51’). Deham draait zich knap vrij op de rechterflank, Vanderbeck schiet zijn assist over (53’). Het overwicht van RFCW wordt steeds nadrukkelijker, Damme kan de haast werkloze Wetterse doelman Dhoest niet in gevaar brengen. Boone schiet tweemaal kort na mekaar de grijze, fel bewolkte hemel in (60’). Ook Van Wingen en Schouppe kunnen de weg naar een derde goal niet vinden. Bleyaert haalt aan de overkant nog eens van ver uit, huizenhoog over (76’). Een verre doorsteek van Dhoest wordt door de snelle Vanderbeck perfect afgewerkt (78’ 3-0), meteen goed voor een onechte hattrick. Van Loo zoekt ook al de nieuwe Saftivlaggen op (80’). Dhoest moet een tweede keer in de ganse match uitpakken met een knappe redding. Devinck krult een vrije trap randje zestienmeter fijn richting kruising, Dhoest tipt over (83’). Kort voor affluiten gunt T2 Steven Blomme uitblinker Vanderbeck een terechte applausvervanging (87’).

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Van de Sompel, Schouppe (75’ Turf), Boone, Vanderbeck (87’ Janssens), Van Wingen (80’ Gacquerre), Minne, De Smit, Yagan, Deham, Vinck
Wisselspelers: Tharouniatis, Turf, Janssens, Gacquerre

Opstelling SVV Damme

Dhondt, Moeyersoons (46’ Belpaire), Simoens, Devinck, Huyghe, Bleyaert, El Baouazzaoui (46’ De Jonckheere), Van Hee, Voordecker (71’ Vandille), Van Loo, Vandenbussche

Wisselspelers: Verheire, Vandille, De Jonckheere, Belpaire

Scheidsrechters

Silvrants Sam