RFC Wetteren - KSK Ronse

Seizoen 2015-2016
Competitie
13/2/2016 - 20:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 1
KSK Ronse

Doelpunten

33'
1-0
Boone
88'
1-1
Palisse

Wedstrijdverslag | 13/2/2016

RFC Wetteren - KSK Ronse
1 - 1

Net als in de heenmatch scoort KSK Ronse de gelijkmaker in de slotminuut … met dank aan hun supporters, die het nogal bont maakten in het Marcel De Kerpelstadion. Zij zorgden er voor dat de wedstrijd in de 82’ bij een 1-0 werd stilgelegd door een arrogante ref Lonnoy. Uit de gedwongen bijkomende tien minuten rust putten de Ronsenaars de moed om in de 88’ een gelijkspel uit de brand te slepen. Zo’n kleine 400 toeschouwers zien twee collega’s van vorig seizoen bij RRCWK samen in de dugouts. Deviaene bij de bezoekers, Blomme bij de thuisploeg waar T1 Devos vanuit de tribune moet volgen. Door een aantal geschorsten en gekwetsten stapt RFCW andermaal met een onuitgegeven elftal in de zompige wei. Turf mist van dicht de eerste kans op een voorzet van Van Wingen (5’). RFCW ontwikkelt meteen enige druk, maar Ronse is het gevaarlijkst. Milito dreigt na een foutje van Deham (15’) en dezelfde Milito verkijkt een huizenhoge kans als hij aan de tweede paal een voorzet van Deviaene overtrapt (17’). Yagan poogt te egoïstisch en van te ver (18’) en Van de Sompel’s kopstoot ontbeert kracht op een assist van Deham (20’). Boone draait vanop 25 m het leer voorbeeldig in de kruising (32’ 1-0). Drie minuten later probeert Boone hetzelfde maar nu naast de kooi van Baas. RFCW blijft baas zonder echt gevaarlijk te zijn. Turf draait de bal naast de staak (35’) en Schouppe ziet zijn schot met links in twee tijden gestopt door de bezoekende goalie (41’).

Ruststand 1-0.

Dhoest komt gepast uit op een dreigende Lauwers (51’). Buysens is de slimste als Schouppe afdrukt op een teruglegger van Yagan (52’). Boone probeert het nog eens vanop afstand maar naast (55’). Timmermans schiet wat onbeholpen naast (61’). In deze matige partij kunnen de Wetteraars de schaarse kansen niet afmaken. Van Wingen besluit na een slimme dribbel met zijn linker naast (70’). Dhoest torent boven iedereen uit op een voorzet van Lauwers (72’). Yagan krijgt dé kans op een zegezekere tweede treffer. Hij kan alleen op doel af, Baas redt vallend zijn grondscherende poging (73’). Dit moet altijd doelpunt zijn. Helaas. In de 82’ gaan de poppen aan het dansen. Ref Lonnoy legt de match stil. Tevoren had de Brusselse ref al een drietal keer laten omroepen dat rookbommen, met felle rookgordijnen tot gevolg, in het bezoekende vak niet kunnen. Als enkele luidruchtige Ronse-supporters op en over de omheining klimmen, houdt Lonnoy het voor bekeken. Hij stuurt alle acteurs vroegtijdig naar de kleedkamers. Het al even luidruchtig Ronse-orkestje blijft gewoon doorspelen. In de hervatting, na tien minuten verplichte rust, ligt Van Wingen met balverlies aan de basis van de bezoekende gelijkmaker. Een verre poging van El Gouch treft de kruising, de terugvallende bal wordt door de goedgevolgde Palisse slim voorbij een wanhopige Dhoest gedribbeld. (88’ 1-1). De intussen opgeroepen politiemacht kan de uitgelaten Ronse-supporters – met een onverhoopt punt op zak - veilig naar de uitgang leiden.

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Van de Sompel, Schouppe, Boone, Van Wingen, Turf, Minne, De Smit, Yagan, Janssens (60’ Ysenbaert), Deham
Wisselspelers: Tharouniatis, Malfroy, Ysenbaert,  Gacquerre

Opstelling KSK Ronse

Baas, Buyens, Foucart, Timmerman, Lauwers, Langlet, Palisse, Deviaene, Timmermans, (80’ El Gouch), Milito (46’ Delneste), Van De Sande (58’ Leleux)
Wisselspelers: Bradt, Delneste, Leleux, El Gouch

Scheidsrechters

Lonnoy Michaël