KFC St-Gillis-Waas - RFC Wetteren

Seizoen 2015-2016
Competitie
7/2/2016 - 15:00
KFC St-Gillis-Waas
0 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

59'
0-1
Boone
78'
0-2
Boone

Kaarten

39'
Vinck
78'
Van De Sompel
87'
De Deurwaerder

Wedstrijdverslag | 7/2/2016

KFC St-Gillis-Waas - RFC Wetteren
0 - 2

RFCW heeft eindelijk weer aangeknoopt met de zege. Op het zompige terrein van St. Gillis Waas wordt verdiend met 0-2 gewonnen, de eerste stap naar een remonte in de klassering is gezet.

De Wase thuisploeg start met stevig windvoordeel, maar de eerste kansen zijn voor Wetteren. Copers mist een assist van Yagan (3’), die even later zelf voorlangs mikt (4’). Op een verre vrije trap van Vinck vindt Schouppe doelman Vereecken op zijn weg (13’). De vinnige thuisgoalie wordt snel weer aan het werk gezet als eerst Schouppe, daarna Boone missen (17’). Wetteren dirigeert, maar blijft andermaal besluiteloos als Vanderbeck na zwakke interventie van de Wase verdediging Schouppe afzondert op rechts. De bedrijvige Wetterse middenvelder ziet zijn schot weer gestopt door Vereecken (20’). De match is al een half uur ver als de enige kans van de gastheren zich aandient. Van Guyse dribbelt zich knap vrij in de zestienmeter, de uitkomende Dhoest weert zijn schot met de voet. Boone’s schot is te zwak om gevaarlijk te zijn (43’).

De match moest al gespeeld zijn, toch wordt er gerust met 0-0.

RFCW komt gedreven uit de kleedkamer en zet meteen weer druk op de lokale defensie. De Deurwaerder verslaat paniekerig en stuntelig bijna zijn eigen doelman (50’). Copers, op weg naar de zegetreffer,  wordt voor buitenspel teruggefloten (53’). Een bezoekend doelpunt kan niet uitblijven. Na een mooie collectieve aanval rondt Boone met een grondscherend schot puik af (60’ 0-1). De reactie van St Gillis beperkt zich tot enkele ongevaarlijke hoekschoppen, Dhoest krijgt amper wat plukwerk. De zwakke Waaslanders kunnen geen kans, die naam waardig, bij elkaar voetballen. Drie invallers kunnen al evenmin dreigen. Vereecken weert een schotje van Boone af (72’) en Schouppe richt zijn verre voorzet hoog over (73’). De 0-2 komt er uiteindelijk toch. Knap aanvallend samenspel vindt in Boone weer de juiste afwerker, na handig terugleggen van Yagan (74’). Een stevige knal van Deham vanop 25 m stuit via de onderkant van de deklat weer het drassige veld in (85’). Weg de 0-3. De zege van een beter RFCW kwam en komt nooit in gevaar. Boone schiet nog eens in de muur en een vrije trap van invaller Van Wingen gaat naast (88’).

Opstelling KFC St-Gillis-Waas

Vereecken, De Deurwaerder, Martens, Bou-Sfia, Smet, De Schryver, Chergui, Van Guyse (60’ D’Hooghe), Laeremans (84’Penneman), De Pau (76’ Schelfhout), Nimmegeers
Wisselspelers: De Wilde, Schelfhout, Penneman, D’Hooghe

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Van de Sompel, Schouppe (80’ Van Wingen), Boone, Vanderbeck (89’ Janssens), Copers , Minne, De Smit, Yagan (89’ Turf), Deham, Vinck
Wisselspelers: Tharouniatis, Turf, Van Wingen, Janssens

Scheidsrechters

Cornelis Arno