RFC Wetteren - KFC E. Zele

Seizoen 2015-2016
Competitie
24/1/2016 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 0
KFC E. Zele

Kaarten

70'
Pouillon
83'
Vinck

Wedstrijdverslag | 24/1/2016

RFC Wetteren - KFC E. Zele
0 - 0

Een aangename pot voetbal, waarbij alleen het belangrijkste ingrediënt ontbreekt, doelpunten. De match eindigt dus zoals hij begonnen is, 0-0. RFCW moet de wei in zonder o.a. Imschoot, Minne en Baert. De heroptredende Deham staat voor het eerst aan de aftrap, Vinck en Van de Sompel fungeren centraal in de defensie.

Flankverdediger De Smit dringt diep door op de linkerflank, zijn voorzet bereikt net niet Boone aan de tweede paal (1’). Dhoest mist de kontrole op een riskante terugspeelbal van Van de Sompel maar Vinck redt met de borst het schot van Baras op de doellijn (2’). Wat later komt Dhoest gepast uit bij een poging van Baras (8’). Zele dreigt opnieuw op hoekschop, Malfroy rondt de scrimmage voor doel te onnauwkeurig af (10’). Meer en meer eist RFCW balbezit op. Copers vindt doelman De Brouwer en Van Wingen mikt over (11’). Vanderbeck kan niet bij het stiftertje van Yagan over de Zeelse defensie (14’). De bezoekers krijgen de mooiste kans als een misverstand in de Wetterse verdediging Baras op weg naar Dhoest brengt. De lokale ‘Bruggeling’ redt met de vuisten (25’). In het laatste kwartuur van de eerste helft noteren we nog een drietal kansen voor RFCW. De Smit breekt voor de zoveelste door op links en legt knap terug op Van Wingen die te zwak afwerkt (30’). De Brouwer lost een strak schot van Yagan, Vanderbeck mist scherpte om af te ronden (34’). Yagan dreigt nog eens met hoekschop tot gevolg. Schouppe kopt die nipt voorlangs (41’).

Het blijft 0-0 aan de rust.

Vanderbeck krijgt een goede kans op de 1-0. Bij een misverstand tussen De Brouwer en twee Zeelse verdedigers wringt Vanderbeck zich handig in schietpositie. Zijn schot met zijn mindere linker gaat naast (52’). De druk van RFCW neemt gestadig toe. Het resulteert alleen in een reeks hoekschoppen. Van de Sompel knalt op de vuisten van De Brouwer (64’), een nieuwe solo van een steengoede De Smit eindigt weer op de cornerstip (65’). Net als de poging van Boone (70’) en een schicht van Yagan, door De Brouwer in een ultieme reflex overgetipt (73’). In de slotminuten is Bicque te verrast als hij een schot-voorzet van Baras op zijn hoofd krijgt (80’). Copers schiet onbezonnen hoog over (81’) en ook Zele eindigt met een hoekschop na een verre schicht van Verplancke (83’).  Een goed leidende ref Gillis, wat te laat aan de start, houdt het dan ook maar voor bekeken, het blijft 0-0.

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Van de Sompel, Schouppe, Boone, Vanderbeck (78’ Ysenbaert),Van Wingen, Copers, De Smit, Yagan, Deham, Vinck
Wisselspelers: Tharouniatis, Turf, Ysenbaert, Janssens

Opstelling KFC E. Zele

De Brouwer, Bicque, Van Acker, Van Kerckhoven, Neve, Baras, De Wilde, Verplancke, Sen (59’ De Witte), Malfroy, Pouillon
Wisselspelers: Fruytier, De Witte, Michot, Van Der Hoeven

Scheidsrechters

Gillis Frans