SC Dikkelvenne - RFC Wetteren

Seizoen 2015-2016
Competitie
16/1/2016 - 20:00
KSC Dikkelvenne
2 - 0
RFC Wetteren

Doelpunten

75'
1-0
Kesteloot
86'
2-0
Pollet

Kaarten

31'
Pollet
35'
De Guchteneire
39'
Copers
72'
Vinck
74'
Schollaert
83'
Janssens
90'
Yagan

Wedstrijdverslag | 16/1/2016

KSC Dikkelvenne - RFC Wetteren
2 - 0

Op een opvallend goed bespeelbaar terrein en onder vrij ruime belangstelling trapt RFCW de partij op gang. Ref Lefever zal een belangrijke rol spelen in het wedstrijdverloop. Dikkelvenne wint en klimt opnieuw naar de hoogste ladder in het klassement.

De geel-blauwe thuisploeg start het felst. Bouchaala lepelt een vrije trap randje zestienmeter centimeters over de kruising (2’). Mertens kopt een verre inworp van Kesteloot over de dwarsligger (5’). Bezoekend Wetteren herstelt snel het evenwicht en wordt na het eerste kwartier de betere ploeg. Copers schiet voorlangs (13’) en de voorzet van Vinck suist voorbij de tweede paal, na knap aftasten van de Dikkelse defensie (15’). Boone ’s schotje mist kracht (19’) en Yagan mikt even later in het zijnet (20’). Na de start van een flauwe sneeuwbui draait Yagan zich op rechts mooi vrij, zijn knal met links wordt door De Temmerman afgeweerd, Boone schiet de rebound naast (28’). Ook het schotje van Van Wingen na kopbalaflegger van Vanderbeck is te zwak. Aan de overzijde moet Dhoest een eerste keer gevat tussenkomen in de 37’. De ingevallen Rigaux bedient Mertens die met een verrassende deviatie naast de eerste paal mikt. Dhoest gepast plat. Eén minuut later valt een beslissend moment. Copers tacklet nogal agressief Schollaert, die met veel show neergaat. Een niet feilloos fluitende ref Lefever grijpt onmiddellijk rood (38’). Dikkelvenne dreigt nog even in de slotminuut als Kesteloot een voorzet van Rigaux aan de verste paal overkopt.

Rust 0-0, RFCW moet met tien man de tweede helft aanvatten.

De thuisploeg komt gedreven uit de kleedkamer en zet RFCW meteen onder druk, zonder echt gevaarlijk te zijn. Van Wingen kwetst zich en moet al snel worden vervangen door Turf (49’). Op het uur sukkelt een fel hinkende referee plots richting tribune en posteert zich zittend op het natte gras. De lokale kine behandelt een paar minuten en een dubieuze Lefever kan verder (60’). De beslissing valt in het laatste kwartier. Na een getiktak voor het Wetterse doel (74’), bereikt even later een assist van Rigaux Kesteloot, die overhoeks binnenkopt (76’1-0). Een steriel Wetteren kan geen echte vuist meer maken en Pollet dient de doodsteek toe in de 86’. Hij klopt Dhoest tegenvoets met een geplaatst schot in het zijnet (2-0). Vanderbeck schiet in de slotminuut voorlangs. Niet onverdiende zege van de nieuwe leider maar we hadden de match met elf tegen elf nog eens willen zien overdoen.

Opstelling KSC Dikkelvenne

De Temmerman, Lauweryns, Pollet, Schollaert, Van Eecke (31’ Rigaux), De Guchteneire, Kesteloot, Bouchaala, Mertens (85’ Delaruelle), Kesikbas (75’ Van Der Haeghen), Kissi
Wisselspelers: Van Zeebroeck, Delaruelle, Rigaux, Van Der Haeghen

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Van de Sompel, Schouppe, De Smit (70’ Deham), Vinck, Boone (83’ Janssens), Vanderbeck, Van Wingen (49’ Turf), Copers, Minne, Yagan
Wisselspelers: Tharouniatis, Turf, Deham, Janssens

Scheidsrechters

Lefever Robin