RFC Wetteren - SW Harelbeke

Seizoen 2015-2016
Competitie
20/12/2015 - 18:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 1
SW Harelbeke

Doelpunten

78'
0-1
Romont

Kaarten

55'
Meerschman
69'
De Smit
89'
Doornaert
89'
Schouppe

Wedstrijdverslag | 20/12/2015

RFC Wetteren - SW Harelbeke
0 - 1

In een zeer matige partij graait Sporting West Harelbeke in de slotminuten de drie punten mee richting West-Vlaanderen en nestelt zich aan de top van de rangschikking. Uitgerekend Valentin Romont, een ex-speler van wijlen Standaard, doet de Wetteraars de das om.

Het afzoekend werk van beide teams duurt extra lang. Het met windvoordeel gestarte SW heeft iets meer balbezit maar voor gevaar wordt niet gezorgd. Beide doelmannen zijn werkloos en dat zal haast de hele match zo blijven. Copers is de eerste die voor wat dreiging zorgt. Eerst is zijn laterale voorzet voor doel te strak en te ver (16’) en één minuut later blokt Meerschman een goed gericht schotje gepast af (17’). RFCW voetbalt wat slordig. Meer dan een tweetal kansjes, voor zover die naam waardig, zijn niet te noteren. Van Wingen ’s afstandsschotje is te zwak (24’) en Yagan schiet zijn voorzet na een knappe solo in de handen van Merlier (37’). Een schaarse Harelbeekse poging eindigt in een krachtige volley van Vlieghe maar ver naast (39’). Yagan krijgt nog de beste kans als hij wat onhandig de bal terugkrijgt van Doornaert, na een voorbeeldige solo van De Smit (44’).

Rust 0-0.

Harelbeke schijnt iets gemotiveerder uit de kleedkamers gekomen en neemt initiatief. Een volley van Vanneste streelt de deklat (53’). Een verre knal van Romont zoeft naast (57’) en een indraaiende vrijschop van diezelfde Romont zorgt voor enige verwarring in de Wetterse zestienmeter (58’). Gacquere moet gekwetst aan de kant, Turf komt in (62’). Vanderbeck kan alleen op Merlier af, maar wordt voor buitenspel teruggefloten (70’). De steriele druk en dreiging van de Westvlamingen neemt gevoelig toe. Dat resulteert uiteindelijk in de zegetreffer in de 78’. Een voorzet van De Loof wordt door een te vrijstaande Romont aan de tweede paal overhoeks binnengekopt (0-1). RFCW probeert op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar verder dan een hoekschop via de ingevallen Janssens en een te zwakke kopstoot van Imschoot (82’) komen de ontgoochelde Wetteraars niet. Met een één op negen wordt de winterstop ingegaan, men had op Dasseveld weliswaar op meer gehoopt.

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Van de Sompel, Schouppe, Imschoot, De Smit, Vanderbeck (70’ Janssens), Van Wingen, Copers, Gacquerre (62’ Turf), Minne, Yagan
Wisselspelers: Smetryns, Turf, De Corte, Janssens

Opstelling SW Harelbeke

Merlier, Claeys, Vlieghe  (46’ Vercouter), Noppe, Romont, Vanhaecke (75’ Descheemaecker), Meerschman, Doornaert, De Loof, Vanneste, Van De Wouwer
Wisselspelers: Djerdi, Verschuere, Vercouter, Descheemaecker

Scheidsrechters

De Bruyn Koen