OMS Ingelmunster - RFC Wetteren

Seizoen 2015-2016
Competitie
12/12/2015 - 19:00
OMS Ingelmunster
3 - 3
RFC Wetteren

Doelpunten

10'
1-0
Laleman
33'
2-0
(pen.) Laleman
52'
3-0
Vandermarliere
54'
3-1
Vanderbeck
85'
3-2
Imschoot
89'
3-3
Imschoot

Kaarten

29'
Vinck
52'
Schouppe
58'
Imschoot
58'
Lecaillier
78'
Buyse
79'
Geryl
89'
Beyens

Wedstrijdverslag | 12/12/2015

OMS Ingelmunster - RFC Wetteren
3 - 3

De Romeinse god Janus had twee gezichten, RFCW had er in de confrontatie met OMS Ingelmunster ook twee. Na één uur op een 3-0 achterstand geplaatst, sleept het in het laatste halfuur een ruim verdiend gelijkspel uit de brand. 3-3. Ongelooflijk !

Coach Devos stuurt andermaal een onuitgegeven elftal de wei in. Minne en Vinck verdedigen centraal, Gacquerre en De Smit op de flanken. Dhoest keept weer en Schouppe assisteert Yagan in de aanval. Van de Sompel wordt de meest verdedigende middenvelder naast Boone, Imschoot en Copers. Ingelmunster start flink en komt snel op voorsprong. Beyens zorgt al voor gevaar (8’) en zet even later voor vanop links, Laleman heeft maar binnen te tikken (10’ 1-0). Een vrijschop van Lecaillier springt via de vingertoppen van Dhoest en de paal terug het veld in, een pegel van De Keyser strandt op een eigen ploegmaat en Delannoy vindt geen afwerker. Een fout op Delannoy levert OMS een strafschop op, Laleman zet om (29’ 2-0). RFCW is nergens. Trainer Devos grijpt in en haalt De Smit en Gacquerre naar de kant. Turf en Vanderbeck, beiden hersteld van kwetsuur, komen in (37’).

Rust 2-0.

Weinig bezoekende betering na de koffie. Vandermarliere mag rustig door de verdediging wandelen en zet met een flippertje tussen de benen van Dhoest de 3-0 op het bord (52’). Wedstrijd ‘over and out’, zou je denken. Maar dat in voetbal (haast) alles mogelijk is, wordt vandaag weer eens bewezen. In een doldwaas laatste halfuur zet een plots herboren RFCW met knap voetbal een totaal uitzichtloze situatie om in een oververdiend gelijkspel. Zelden gezien op de groene rechthoek. Boone moet geblesseerd aan de kant, Janssens komt in. Vanderbeck draait knap rond zijn tegenstander en schuift het leer haarfijn naast de paal binnen (55’ 3-1). Meteen de start van een furieuse slotfase, waarin de Wetteraars herhaaldelijk dicht bij de aansluitingstreffer komen. Janssens mikt over, Yagan wordt tijdig afgeblokt. Toch komt de aansluiter er in de 87’. Minne stoomt door op links, zijn voorzet wordt door Imschoot binnengekopt (3-2). Een paniekerige thuisploeg ziet alle kleuren van de regenboog, Beyens enkel rood (89’). Twee minuten in blessuretijd krijgt RFCW waar het minimaal recht op heeft. Yagan trapt een hoekschop, weer is Imschoot erbij met het hoofd (3-3). Het gejuich van de hele RFCW-familie op en naast het veld zal nog lang blijven nazinderen in Ingelmunster.

Opstelling OMS Ingelmunster

Dannel, De Keyser, Verbrugghe, Derieuw, Lecaillier (60’ Geryl), Beyens, Vandermarliere, Buyse, Verzele (80’ Bourgeois), Laleman, Delannoy (85’ Tahiri)
Wisselspelers: Schelstraete, Bourgeois, Geryl, Tahiri

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Van de Sompel, Schouppe, Boone (55’ Janssens), Imschoot, Copers, Gacquerre (37’ Vanderbeck), Minne, De Smit (37’ Turf), Yagan, Vinck
Wisselspelers: Smetryns, Vanderbeck, Turf, Janssens

Scheidsrechters

Mario Vanlommel