KVK Ninove - RFC Wetteren

Seizoen 2015-2016
Competitie
5/12/2015 - 19:30
KVK Ninove
3 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

20'
1-0
Moyson
43'
2-0
Rivera Armayones
70'
3-0
Rivera Armayones
86'
3-1
Imschoot

Kaarten

88'
Van Wingen

Wedstrijdverslag | 5/12/2015

KVK Ninove - RFC Wetteren
3 - 1

We moeten haast weer het verhaal van de vorige uitwedstrijd (op Menen) bovenhalen.  RFCW heeft vijfenzeventig procent balbezit, maar kan niet scoren. Ninove geeft de Wetteraars een les in efficiëntie en wint gevleid met 3-1. Vanderbeck wordt wegens kwetsuur in laatste instantie van het wedstrijdblad geschrapt. Trainer Devos post Imschoot naast Yagan in de spits. De ijzige wind snijdt door merg en been en er wordt op kunstgras gespeeld. Geen van beide kan echter oorzaak zijn van de onterechte nederlaag. RFCW moet de hand in eigen boezem steken.

RFCW is van meet af aan superieur en combineert vrij aardig. Boone schiet naast (4’) en Imschoot mist een reuzenkans na zijwaarts getik met Yagan (6’). Monné is weer bij de zaak op een grondscherend schot van Schouppe op assist van de mee opgerukte Van de Sompel (20’). De eerste aanval van de Ninovieters is meteen raak. Moyson duikt diep in de zestien voorbij De Smit en knalt zijn volley schuin over Smetrijns in het zijnet (21’ 1-0). Yagan, steengoed en zeer werklustig, dreigt vier keer met een schijnbeweging maar haalt alleen een corner (23’). Schouppe gaat wat gemakkelijk neer in het strafschopgebied (25’) en Van Den Branden kopt in allerijl een scherpe voorzet van Imschoot in hoekschop (31’). Boone gaat diep op de rechterflank, zijn voorzet wordt door Imschoot van dicht op verdedigende benen getrapt (36’). Na een voorzet van Copers haalt de halve omhaal van Imschoot niks uit. De mooiste kans volgt na een knap opgezette aanval via Yagan en Imschoot. Deze laatste mist van dicht voor open doel (40’). Wetteren heerst maar vergeet te scoren. Dat doet KVK op counter wel. Rivera is vlugger dan De Smit en vloert Smetrijns weer (42’ 2-0). De Wetterse doelman heeft geen bal moeten pakken, maar we rusten wel met 2-0.

Hetzelfde spelbeeld na de welgevallen koffie. Een technisch hoogstaand RFCW blijft op dezelfde manier voetballen. Twee vrije trappen van Van Wingen zorgen voor te weinig gevaar. Een schotje van de nu meer aanvallende Schouppe wordt in paniek in hoekschop gered. Ninove kruipt samen achter de middellijn en loert op de counter. Die loont in de 69’ als KVK in drie tikken voor Smetrijns opduikt. De Rouck (ex-RRCWK) laat Rivera zijn tweede goal scoren (3-0). De les in efficiëntie is nu volledig. Monné pakt een verrassend schot van Boone (72’) en een kopstoot van Schouppe op voorzet van De Smit resulteert in de zoveelste hoekschop (73’). Imschoot, al lang op zoek naar een nieuw doelpunt, mag met links uithalen en de eerredder (what’s in a name?) laag binnenknallen (85’).

Opstelling KVK Ninove

Monné, Van Den Branden, J. Bellemans, Bellon, Kazi, Geeroms (83 'Scheerlinck), De Rouck (90' Roelandt), Hellinckx, De Crick, Mouson, Rivera (88 'Bellemans R)
Wisselspelers: Cools, Bellemans R. , Roelandt, Scheerlinck

Opstelling RFC Wetteren

Smetryns, Van de Sompel, Schouppe, Boone, Imschoot, Van Wingen (88' geel), Copers (80 'Gacquerre), Minne, De Smit, Yagan, Vinck (80' Janssens) Wisselspelers: Dhoest, Malfroy, Gacquerre, Janssens

Scheidsrechters

Sam Silvrants