RFC Wetteren - R. Knokke FC

Seizoen 2015-2016
Competitie
29/11/2015 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 0
R. Knokke FC

Doelpunten

62'
1-0
Yagan

Kaarten

26'
Savaete
61'
Vinck
89'
Minne

Wedstrijdverslag | 29/11/2015

RFC Wetteren - R. Knokke FC
1 - 0

Viceleider RFC Knokke ziet zijn tiendelige reeks van opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag afgestopt door RFCWetteren dat zijn opgang naar de top drie gestaag voortzet. Niemand van de ruim 300 toeschouwers zal de zege onverdiend noemen.

De eerste kans is voor de bezoekers, gestart met windvoordeel. Op een verre inworp voor doel kopt Van Walle rakelings naast (2’). De reactie van RFCW is er vlug. Op een vrije trap van Copers volgt een te zwakke kopstoot van een gehinderde Schouppe (11’). Copers kopt in duikvlucht een sublieme voorzet van Yagan op de vuisten van Paepe (14’). Imschoot kan alleen op doel af, kiest voor een assist naar de vrijstaande Yagan, Paepe redt met de voet (23’). Aan de overzijde gaat een vrijschop van Cobbaert via Copers in hoekschop (25’). De bedrijvige Copers schiet wat roekeloos hoog over (34’). Een prachtige diepe crosspas van Schouppe naar Copers resulteert in een strak schot naast van Yagan (38’). Kort voor rusten plukt Smetryns een kopbal van Vervaeke na hoekschop (41’). Rust 0-0.

De kustploeg start krachtig, gedreven door een al even krachtige wind. Een vrije trap vanop 30 m van Van Moeffaert zoeft rakelings naast (50’) en Smetryns redt vallend in corner als weer Van Moeffaert van zeer ver uithaalt (57’). Een steengoede en hardwerkende Yagan zorgt even later voor het orgelpunt. Hij wordt op rechts afgezonderd, zet via knappe dribbels en schijnbewegingen drie verdedigers op het verkeerde been en vlamt met zijn linker onhoudbaar en laag in de verste hoek tegen de touwen. Klasse. (61’ 1-0). Vanderbeck is op weg naar de 2-0 maar wordt door Vanraefelghem tijdig afgeblokt (74’). Op de daaropvolgende hoekschop is de lange Schouppe net niet lang genoeg om met het hoofd af te ronden. Smetryns tipt een verre vrije trap van Waeghe over (75’) en redt één minuut later met de voet aan de tweede paal (76’). Knokke voelt de tijd dringen en neemt verdedigend risico’s. Zo krijgt Van Wingen twee keer de kans om de voorsprong te verdubbelen. Hij mikt nipt naast een verlaten doel (80’) en wordt door Yagan prachtig op weg gezet naar de 2-0, hij mist weer (84’). Een attente Smetryns is heel wakker in het slot van een aantrekkelijke wedstrijd op een zwaar, drassig terrein.

Opstelling RFC Wetteren

Smetryns, Van de Sompel, Schouppe, Boone, Imschoot (76’ De Smit), Vanderbeck, Van Wingen, Copers, Minne, Yagan, Vinck
Wisselspelers: Malfroy, De Smit, De Corte, Janssens

Opstelling R. Knokke FC

Paepe, Vanraefelghem, Cobbaert (63’ Persoons), Van Der Heyden, Waeghe (85’ Butsraen), Maljers, Savaete), Stroo, Van Walle, Van Moeffaert, Vervaeke
Wisselspelers: Pannecoucke, Van De Water, Butsraen, Persoons

Scheidsrechters

Dhont Kenneth