KSCT Menen - RFC Wetteren

Seizoen 2015-2016
Competitie
22/11/2015 - 15:00
KSCT Menen
1 - 0
RFC Wetteren

Doelpunten

50'
1-0
Mahieu

Kaarten

77'
Ribeiro

Wedstrijdverslag | 22/11/2015

KSCT Menen - RFC Wetteren
1 - 0

Hoe je op een diefje drie punten kunt stelen, heeft gastheer SCT Menen vandaag volop geïllustreerd.  De gastheer stuurt van tegen de Franse grens een veel beter en overheersend RFCW puntenloos richting Wetteren terug. Trainer Peter Devos lijdt op Westvlaamse bodem zijn eerste nederlaag. Totaal onverdiend maar de 1-0 komt op de tabellen.

Door de uitgebreide gekwetstenboeg zitten bij Wetteren vier beloften op de reservebank, Smetryns vervangt een geblesseerde Dhoest in doel. De eerste kansjes zijn voor de thuisploeg. Stockx zet Vinck in de wind, zijn voorzet wordt door Smetryns gepakt (4’). Na een mistasten in de Wetterse defensie mikt Mahieu in de draai van dicht naast (9’). RFCW herstelt vlug het evenwicht. Vanderbeck dringt door tot op de doellijn, zijn teruglegger wordt onderschept (10’). Yagan besluit één minuut later in de handen van Olievier en een assist van Van Wingen bereikt net niet een goed gevolgde Vanderbeck (14’). Een buitenspelgoal van Gezelle wordt nog afgekeurd (22’) maar RFCW neemt meer en meer het initiatief. Na een mooie actie van Yagan treuzelt Van Wingen iets te lang (24’) en Vanderbeck mist de juiste controle als Yagan hem afzondert voor Olievier (26’). Imschoot dringt diep door op de rechterflank, zijn verre voorzet bereikt net niet Yagan en Boone, samen aan de tweede paal (28’). Het is al Wetteren wat de klok slaat, al moet Smetryns goed plat op een laag schot van Meulenyzer die drie verdedigers op een hoopje dribbelt (31’). Boone haalt uit vanop 25 m, Olievier tipt over (32’). Op een hoge voorzet van Yagan legt Copers met het hoofd te kort terug, weg de zoveelste kans. De mooiste krijgt Van Wingen, maar zijn lob naar een verlaten doel wordt door de lange, grijpgrage armen van een goede thuisgoalie randje zestienmeter geplukt (41’). Eén minuut later dribbelt Yagan zich knap vrij, zijn laag schot wordt in twee keer gepakt door Olievier (42’). De lokale doelman zal de redder des Menens vaderland worden.

Na de koffie krijgt Opbrouck aan de tweede staander een kopkans (47’). De aan de rust ingevallen Pottiez bereikt met een strakke voorzet Mahieu, die van dichtbij binnenknalt (1-0 51’), Menen op een gevleide voorsprong. Het veld wordt steeds zwaarder, mede door de stevige natte sneeuwbuien. Wetteren gaat bedrijvig op zoek terechte winst, Menen kruipt uitgebreid terug op eigen helft. Via Van Wingen kan Schouppe scherp voor doel plaatsen, niemand ter afwerking (55’). Boone schiet van te ver meters naast (60’) en doet dat vijf minuten later nog eens over. Op een schaarse tegenaanval kan Gezelle dreigen, Smetryns redt (66’). Imschoot kan na een sterke persoonlijke actie niet voldoende voor gevaar zorgen (67’). Schouppe probeert een slimme lob vanop 40 m (68’). Vinck viseert twee keer de verste kruising (71’ en 74’) en even later hinderen Van Wingen en Imschoot mekaar bij de afwerking (76’). De anders zo trefzekere Imschoot krijgt twee keer een unieke kans in evenveel minuten, telkens verdwijnt het leer aan de verkeerde kant van de verste staander (78’ en 79’). Vanderbeck wordt wat goedkoop neergelegd op de stip (82’) en kopt een voorzet van Van Wingen over (87’). Wetteren voelt dat het bij die ontelbare pogingen zal blijven. Menen mist in de laatste minuut zelfs de wraakroepende dubbele voorsprong als Opbrouck de staander treft op voorzet van Allard. Schouppe kan met het hoofd ook de vrije trap van Wingen niet ombuigen tot de gelijkmaker (90’)

Opstelling KSCT Menen

Olievier, Ribeiro, Kindt, Vanaudenaerde, Meulenijzer, Gezelle (85’ Allard), Opbrouck, Peers, Vancraeveldt (76’ Santelé), Mahieu, Stockx (46’ Pottiez)
Wisselspelers: Degruyter, Santelé, Allard, Pottiez

Opstelling RFC Wetteren

Smetryns, Van de Sompel, Schouppe, Boone, Imschoot, Vanderbeck, Van Wingen, Copers, Minne, Yagan, Vinck (85’ Janssens)
Wisselspelers: Van Langenhove, Malfroy, De Corte, Janssens

Scheidsrechters

Jasper Vergoote