RFC Wetteren - KWS Adinkerke

Seizoen 2015-2016
Competitie
15/11/2015 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 0
KWS Adinkerke

Doelpunten

41'
1-0
Vanderbeck
56'
2-0
Copers

Kaarten

45'
Berquin
54'
Boone
84'
Ameloot

Wedstrijdverslag | 15/11/2015

RFC Wetteren - KWS Adinkerke
2 - 0

Verdiende zege van een goed en snedig voetballend RFCW, die ruimere proporties had kunnen aannemen. Nu blijft het 2-0, de ruim 400 toeschouwers, het kransje zeelui niet meegerekend, hadden er graag wat meer zien binnentrappen.

Dhoest’s werk blijft de hele match grotendeels beperkt tot wat oprapertjes en enig makkelijk plukwerk. Al dient gezegd dat een vinnig gestart Adinkerke zeer dicht bij de openingstreffer komt als Sarrazijn net te laat is op de strakke en scherpe voorzet van Protin (4’). Wetteren meteen verwittigd. De reaktie komt al snel via Van Wingen die zijn voorzet de deklat ziet likken (6’). Jammer voorval: Baert loopt een verrekking op en wordt vervangen door Vanderbeck (7’). De invaller laat zich meteen gelden en vindt de staander op zijn weg na voorzet van Boone (9’). Het schotje van een doorspurtende Schouppe wordt gepakt door Sterkx (14’). De stevige wind, in de eerste helft in het nadeel van RFCW, beïnvloedt het spel overduidelijk. Een verre uittrap van de bezoekende doelman noopt Van de Sompel tot een te korte terugkopbal, Dhoest moet zich reppen om de snelle Sarrazijn het scoren te beletten (23’). Het kanon van Boone staat vandaag slecht afgesteld. Tegen de wind in schiet hij drie keer hoog over in een paar minuten tijd. Hij zal dat in de tweede helft nog twee keer overdoen. Vanderbeck is dicht bij de voorsprong als hij de voorzet van een verdienstelijke Copers in de draai over mikt (26’). Yagan lepelt een vrije trap nipt naast (29’). ’t Is al Wetteren dat de klok slaat maar scoren zit er vooralsnog niet in. Van Wingen dribbelt zich behendig vrij tussen vier verdedigers, zijn gekrulde assist bereikt net niet de aandringende Vanderbeck (33’). Yagan wordt door Van Wingen afgezonderd op de rechterflank. Hij kapt zich verrassend vrij en ziet zijn grondscherend schot met links gestopt door Sterkx (38’). De oprukkende Minne viseert ook al de verkeerde kant van de staander (41’). Verder dan een hele reeks hoekschoppen komt RFCW niet tot in de voorlaatste minuut van de eerste helft. Bataille speelt te kort terug op zijn doelman en Vanderbeck is er als de kippen bij om Sterkx laag en overhoeks te verslaan (42’ 1-0).

Na de rust is RFCW heer en meester en voetbalt de zeemannen met gezwind en leuk spel van de mat.  Het zijn haast alle kansen voor RFCW, die we noteren. Een geblesseerde De Smit wordt vervangen door Imschoot (47’). Van Wingen viseert van ver de tennishal (49’) en Schouppe, nu meer aanvallend ingesteld, ziet zijn handige dribbel onbeloond (52’). Een machtige uitbraak van Yagan ligt aan de basis van de dubbele voorsprong. Hij schakelt met een knap staaltje voetbalkunst twee verdedigers en doelman Sterkx uit en biedt Copers op een schoteltje het doelpunt aan (55’ 2-0). Nadien volgen de vijftien minuten van een bedrijvige Imschoot. Hij schiet na knap samenspel hoog over (63’), bedient met een verrassend hieltje Vanderbeck in plaats van de vrijstaande Yagan (67’) en gaat even later op de solotoer vanop eigen helft. Hij slalomt zich handig tot randje zestienmeter, zijn gestrekt schot met links wordt door Larange in hoekschop verwerkt (68’). Wat later ziet iedereen de 3-0 al staan op het scorebord. Na mooi getiktak wordt Imschoot afgezonderd voor doel, zijn schot wordt in de hoogte gekatapulteerd, Vanderbeck mikt zijn omhaal ook binnen de staken maar RFCW houdt alleen een zoveelste hoekschop over. (81’). Imschoot mag en zal niet scoren. Ook niet als Van Wingen hem een kans serveert. Weer is Sterkx de sterkste (82’). In de slotminuut mikt een wanhopige Sarrazijn nog voorlangs (89’).

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Van de Sompel, Schouppe, Boone, Van Wingen, Copers, Minne,  De Smit (47’ Imschoot), Yagan, Baert (7’ Vanderbeck), Vinck (88’ Gacquerre)
WisselspelersSmetryns, Imschoot, Vanderbeck, Gacquerre

Opstelling KWS Adinkerke

Sterkx, De Ruyter, Larange, Bataille (62’ Ameloot), Vandendriessche (72’ Dekeyzer), Sarrazijn, Brogniez, Berquin, Protin, Baert, Decock (57’ Van Damme)
Wisselspelers: Vargracht, Van Damme, Dekeyzer, Ameloot (84’ geel)

Scheidsrechters

Verstraeten Simon