RFC Wetteren - KVK Westhoek

Seizoen 2015-2016
Competitie
25/10/2015 - 18:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 0
KVK Westhoek

Kaarten

13'
Imschoot
23'
Vanderbeck

Wedstrijdverslag | 25/10/2015

RFC Wetteren - KVK Westhoek
0 - 0

Met dit scoreloos gelijkspel krijgen twee goed voetballende teams waar ze recht op hebben. Het wordt een aangenaam kijkstuk, alleen de goals ontbreken. De onmondigheid van beide opponenten levert elk van hen toch een verdiend punt op.

Binnen dezelfde minuut poogt Copers twee keer voor gevaar te zorgen (2’). Even later mist Vanderbeck van zeer dicht een voorzet van de op links uitgebroken Yagan, Maertens is de gepaste stoorzender. Yagan kogelt vanop 30 m naast de verste paal (19’). Een vrije trap van Feys suist over de dwarsligger (24’). Euvrard schiet voorlangs (34’) en Robaeys zorgt pas laat in de eerste helft voor het eerste gekadreerd schotje in de handen van Dhoest (42’). Kort voor de rust is KVK dicht bij de voorsprong. Wittesaele vindt de vuisten van Dhoest, Euvrard mikt in de herneming over (44’).

Rust 0-0.

Na de koffie komen de Ieperlingen het snelst uit de startblokken. De op rechts doorgestoten Euvrard legt gepast terug op Wittesaele, wiens schot puik wordt afgeblokt door Van de Sompel (49’). Wittesaele schiet hoog over (52’). Op een voorzet van Van Wingen kopt Van Den Bergh paniekerig in hoekschop (57’). Op die corner vindt Copers de voeten van Winnock in de weg. Beide teams spelen met enorm veel inzet, er komen kansjes aan weerszijden. Van Fleteren schiet van dichtbij over (61’), Imschoot neemt in één tijd een voorzet van Yagan op de slof, maar ook al over (65’). Ampe snelt gepast uit zijn muit om tijdig voor een aandringende Yagan bij de bal te zijn (65’). Aan de overzijde gaat Dhoest, nu in goede doen, gepast neer op een poging van een strijdlustige Euvrard (72’). Vanderbeck mikt over (75’) en Van Wingen dribbelt zich ei zo na vrij voor een rijpe doelkans (76’). Op een kopstoot van Rico redt Dhoest de meubelen voor RFCW en houdt een ruim verdiend punt in Wetteren. Een niet altijd secure ref Vergoote laat lang overspelen, het blijft 0-0, scoren zal voor een andere keer zijn.

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Van de Sompel, Boone, Imschoot, Vanderbeck (83’ Janssens), Van Wingen, Copers, Gacquerre (72’ Ysenbaert), De Smit, Yagan, Vinck
Wisselspelers: Smetryns, De Corte, Ysenbaert, Janssens

Opstelling KVK Westhoek

Ampe, Euvrard, Maertens, Van Fleteren, Feys (34’ Rico), Wille, Winnock, Robaeys (77’ Derrag), Staelens, Wittesaele, Van Den Bergh
Wisselspelers: Scherpereel, Vandemaele, Rico, Derrag

Scheidsrechters

Vergoote Jasper