RFC Wetteren - FC Pepingen

Seizoen 2015-2016
Competitie
11/10/2015 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
3 - 1
FC Pepingen

Doelpunten

14'
1-0
Baert
35'
2-0
(pen.) Imschoot
47'
2-1
Verhaeghe
81'
3-1
Yagan

Kaarten

29'
Miceli
32'
Deweerdt
67'
De Smit

Wedstrijdverslag | 11/10/2015

RFC Wetteren - FC Pepingen
3 - 1

Verdiende zege van RFCW, dat al na een halfuur een veilige 2-0 voorsprong op het scorebord plaatst. In een goede eerste helft is RFCW duidelijk de betere en mag een uur tegen tien tegenstanders verder na de rode kaart voor doelman Deweerdt. Toch wordt het een moeilijkere tweede helft voor de RFCW-ers die pas op het einde de zege vastleggen.

Vanderbeck schiet voorlangs (8’) en Lepage kopt aan de overzijde een voorzet van Testaert naast (10’). Yangassa speelt te kort terug op zijn doelman en Baert is er als de kippen bij om tussen de benen van de uitkomende Deweerdt binnen te schieten (13’ 1-0). Een knappe raid van een bedrijvige Vanderbeck verdient beter (17’). Dhoest moet in de voeten van een duellerend duo. Fort en Lifondja kwesten zich daarbij. De donkere spits van Pepingen kan verder, Fort niet meer. Hij wordt vervangen door Yagan (21’). Yangassa stelt met een achterwaartse kopbal na een vrije trap van Van Wingen zijn doelman op de proef (22’). Hoekschop Baert, knal van Yagan, Deweerdt pakt in twee keer (25’). In dezelfde minuut staat Schouppe in de baan van een harde spijker van Copers. Vanderbeck wordt door Van Wingen weggestuurd, Deweerdt vloert Vanderbeck in de rechthoek en mag met rood gaan douchen. Imschoot schiet de strafschop mooi voorbij invaller De Raes (33’ 2-0), Yangassa wordt geofferd.

Onmiddellijk na de koffie ontsnapt RFCW niet aan de aansluitingstreffer van Pepingen, dat met tien man meer gevaar brengt dan voor de rust. Een verre uittrap van De Raes verrast de hele defensie van RFCW en Verhaeghe kan Dhoest lobben. De Wetterse goalie slaat buiten de zestien de bal opnieuw in de voeten van Verhaeghe, die makkelijk binnenlegt (47’ 2-1). Wetteren reageert snel, maar Yagan mist een assist van Van Wingen (49’) en Schouppe kopt van dichtbij pal in de handen van De Raes. (51’). Pepingen weert zich en RFCW haalt het niveau van de eerste helft niet meer. Copers mikt nog eens roekeloos over (58’) en Baert bereikt net niet de klaarstaande Imschoot (62’). Het mooiste doelpunt valt in de 65’, als Copers, enig mooi afgezonderd door Imschoot, scoort, maar de lijnrechter vlagt, totaal onterecht, af voor een buitenspel van …Vanderbeck. Het blijft bij die krappe voorsprong. Baert treft de verste doelpaal na een lichte touch van De Raes. Tien minuten voor tijd eindelijk zekerheid. Yagan rondt een subtiele solotoer af met een schicht in de verste kruising (80’ 3-1).

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Van de Sompel, Schouppe, Fort (21’ Yagan), Imschoot, Vanderbeck (75’ Pringels), Van Wingen, Copers, De Smit, Baert (87’ Ysenbaert), Vinck
Wisselspelers: Smetryns, Yagan, Ysenbaert, Pringels

Opstelling FC Pepingen

Deweerdt, Verhasselt, Testaert, Lifondja, Miceli (27’ geel), Verhaeghe (85’ Tiels), Maeyens, Yangassa (32’ De Raes), Van Der Wilt, Lepage, Lheureux (46’ Amazou)
Wisselspelers: De Raes, Neef, Tiels, Amazou

Scheidsrechters

Rune Ghijselinckx, Eddy Den Haese en Baele Mario. Aan de rust valt een RFCW- medewerker en ex-ref Hilaire De Vos in voor een gekwetste lijnrechter.