SVV Damme - RFC Wetteren

Seizoen 2015-2016
Competitie
4/10/2015 - 15:00
SVV Damme
1 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

27'
1-0
Vandenbussche
83'
1-1
Vanderbeck

Kaarten

58'
Van Wingen
60'
Belpaire
75'
Simoens

Wedstrijdverslag | 4/10/2015

SVV Damme - RFC Wetteren
1 - 1

SVV Damme in witte uitrusting en RFCW, voor de gelegenheid in blauwe shirts, zorgen voor een zeer matige eerste helft. Onze RFCW-ers kunnen de rode lantaarn – tot nu toe amper één schamel puntje – nauwelijks bedreigen en leveren de zwakste prestatie sinds het seizoenbegin. Het lijkt wel een traditie te worden dat tegen staartploegen ondermaats wordt gepresteerd.

Al heel snel kwetst Turf zich in een tackle en moet aan de kant. Hij wordt vervangen door Ysenbaert (7’). Yagan komt dicht bij de 0-1, maar Vandenbussche haalt de bal voor de doellijn weg (10’). Boone mikt even later op aangeven van Yagan naast (13’). Dhoest verdedigt wat slordig uit en moet een corner toestaan.  Bleyaert schiet in volley over (14’). Eén minuut later knikt Van Loo knap binnen maar wordt afgefloten wegens buitenspel. Ysenbaert schiet een assist van Yagan rakelings naast (17’). Dhoest lost een schot en duwt in hoekschop. Aanvoerder Vandenbussche (ex-Cercle Brugge) knikt daarop krachtig binnen. (27’ 1-0). RFCW blijft uitermate slordig acteren. De enkele kansjes op de gelijkmaker worden alle de nek omgewrongen. Baert schiet zonder overtuiging naast (40’), Ysenbaert besluit van vrij dicht in het zijnet (43’) en opnieuw Baert vindt niemand voor doel om af te ronden (45’).

Na de rust heeft een vinnig gestarte thuisploeg wat op zijn adem getrapt en moet wat gas terug nemen. Dhoest zal geen bal meer moeten pakken en RFCW mist enkele keren de kans op de gelijkmaker en de zegetreffer. Baert brengt het leder centraal voor doel, Imschoot kopt onbegrijpelijk naast (50’). Huyghe kopt in paniek in hoekschop en Verheire krijgt in twee keer wat stuntelig een schot van Yagan onder kontrole (52’). Van Wingen zondert de ingevallen Pringels af voor doel, Verheire redt (66’). Ref Standaert, niet echt aan zijn sterkste match bezig, negeert het armspel van Van Loo en onthoudt RFCW een zekere strafschop (68’). De druk van RFCW neemt toe. Yagan centert voor doel, niemand om af te werken (70’). Schouppe kopt een vrije trap ruim over (75’) en uitblinker Vandenbussche kopt een voorzet van Baert in de zoveelste hoekschop (82’). Eén minuut later valt eindelijk de gelijkmaker. Baert zet voor vanop de rechterflank, de ingevallen Vanderbeck kopt krachtig tegen de touwen (83’ 1-1). RFCW krijgt nog vier kansen op een ruim te verantwoorden zege. Pringels mikt over (87’), Imschoot schiet naast (89’) en opnieuw Pringels vindt eerst de deklat op zijn weg (90’) en ziet Verheire zijn knap schot pakken (91’).

Opstelling SVV Damme

Verheire, Moeyersons, Simoens (76’ Voordecker), Devinck, Huyghe, Bleyaert, De Jonckheere (90’ Lauwers), Van Hee (85’ Morina), Van Loo, Belpaire, Vandenbussche
Wisselspelers: Ide, Voordecker, Lauwers, Morina

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Schouppe, Fort, Boone (62’ Pringels), Imschoot, Van Wingen, Copers, Turf (7’ Ysenbaert, 70’ Vanderbeck), Yagan, Baert, Vinck
Wisselspelers: Smetryns, G.Pringels, Ysenbaert, Vanderbeck