KSK Ronse - RFC Wetteren

Seizoen 2015-2016
Competitie
26/9/2015 - 20:00
KSK Ronse
2 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

1'
1-0
Milito
55'
1-1
Schouppe
58'
1-2
Imschoot
89'
2-2
Lauwers

Kaarten

62'
Van De Sompel
62'
Imschoot
69'
Sourdeau
73'
Van De Sande

Wedstrijdverslag | 26/9/2015

KSK Ronse - RFC Wetteren
2 - 2

Welgeteld 55 seconden na het eerste fluitsignaal van ref Mesanovic scoort Ronse. En haast in blessuretijd scoort Ronse weer. Tussen die eerste en die laatste minuut heeft RFCW de kansen gehad om met een klinkende zege huiswaarts te keren. Het blijft echter bij 2-2. Ronse wint een punt, Wetteren verliest er twee.

RFCW (o.a. zonder Vinck, Baert, Minne, Fort, Deham, De Smit) is zich nog aan het organiseren, als Schouppe, net als vorige week vlak voor de defensie acterend, slordig uitverdedigt. Milito aanvaardt dit vroege geschenk en zondert Lauwers af, die Dhoest langs de grond verslaat. (1’ 1-0). RFCW reageert stevig en haalt een aantal kansjes.Van Wingen mikt na een dribbel over het doel (9’) en Pogoda keilt in paniek een vrije trap van Boone in hoekschop (11’). Imschoot knalt in de zestienmeter op twee verdedigers (15’) en Pogoda doet al even paniekerig als daarnet in corner op een voorzet van Yagan (20’). Op die hoekschop van Boone kopt Schouppe op de vuisten van Baas en draait Imschoot de terugkaatsende bal nipt naast (21’). Het veldoverwicht en de druk van RFCW nemen toe, Ronse wordt van de mat gespeeld. Copers ontsnapt op de rechterflank, zijn voorzet wordt door Boone aan de tweede paal gemist (28’). Weg de dan al ruim verdiende gelijkmaker. In de 31’ ontsnapt RFCW aan erger als Milito Lauwers op een schoteltje de 2-0 aanbiedt, hij schiet over. Ysenbaert wordt nog bedenkelijk neergeduwd in de zestien (31’) en Yagan scheert in de slotminuut van de eerste helft nog de deklat. Rust 1-0.

Dhoest redt een poging van Delneste (46’), maar al vlug neemt RFCW weer de touwtjes in handen. Boone dringt gepast aan , zijn voorzet bereikt Schouppe, die rustig kontroleert en onder Baas binnenknalt (55’ 1-1). Een voorzet van Gacquerre wordt met angst in hoekschop verwerkt (57’), maar één minuut later prijkt de ruim terechte 1-2 op het scorebord. Imschoot kopt onhoudbaar een assist van Yagan tegen de touwen. Het Wetters overwicht blijft aanhouden. Ysenbaert mist de zekere zege als hij door Yagan knap wordt afgezonderd. Hij lobt wel over Baas, maar net naast de lege goal (60’).Yagan zelf borstelt buitenkant voet net over de deklat (60’). Van De Sande krijgt rood voor een brutale overtreding (73’). Dhoest haalt met een schitterende save zijn netten ongeschonden bij een Een verre vrije trap van Boone wordt door Baas uit de hoek geduikeld (78’), en Turf kopt even later naast (78’). Ysenbaert en Yagan komen binnen dezelfde minuut alleen voor Baas, maar allebei missen ze (83’). Yagan vindt met zijn linker nog de handen van de keeper (85’), maar er sluimert gevaar in de tot tien herleide Ronsenaars, die ijverig op zoek gaan naar een onverhoopt puntje. Op een afgeweken schot van Lauwers staat Dhoest op het verkeerde been en het leer verdwijnt in de Wetterse goal (89’ 2-2). De net ingevallen Pringels besluit in de handen van Baas (91’) en Schouppe schiet alsnog de zege op de lokale doelman (92’). Onverhoopt succes voor heel Ronse, dat met dat ene puntje uit de bol ging, treurnis en wat ontgoocheling bij de Wetteraars die de ruim verdiende zege zo voor het grijpen hadden.

Opstelling KSK Ronse

Baas, Foucart, Timmerman, Lauwers, Langlet (46' Sourdeau), Delneste, Palisse (70’ Timmermans), Milito, El Gouch (73’ Detemmerman), Van De Sande, Pogoda
Wisselspelers: Bradt, Timmermans, Detemmerman, Sourdeau

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Van De Sompel, Schouppe, Boone, Imschoot, Van Wingen, Copers, Yagan (91’ Janssens), Gacquerre, Turf,  Ysenbaert (87’ Pringels)
Wisselspelers: Smetryns, G.Pringels, Janssens, Vanderbeck