RFC Wetteren - KFC St-Gillis-Waas

Seizoen 2015-2016
Competitie
20/9/2015 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
5 - 1
KFC St-Gillis-Waas

Doelpunten

9'
1-0
Van Wingen
11'
2-0
Yagan
13'
3-0
Yagan
20'
4-0
Baert
39'
4-1
Van Guyse
86'
5-1
Schouppe

Wedstrijdverslag | 20/9/2015

RFC Wetteren - KFC St-Gillis-Waas
5 - 1

De jonge ref Beerens start vijf minuten te laat wegens herstel van het doelnet, fluit een degelijke match zonder één gele kaart en heeft het meeste werk met het noteren van de Wetterse goals. Al na 20 minuten prijkt een 4-0 op het scorebord. Ongelooflijk maar waar !!

De Smit, aanvankelijk op het scheidsrechtersblad, blesseert zich tijdens de opwarming en wordt vervangen door Boone. Turf neemt zijn zitje op de reservenbank over. Al in de 3°min stuurt Van Wingen Baert in het straatje, diens volley strandt op de vuisten van Vereecken. Baert is even later veel sneller dan alle verdedigers, zijn assist wordt door Van Wingen keihard tegenvoets in doel getrapt (9’ 1-0). Nog geen twee minuten later staat het al 2-0. Yagan laat de uitkomende Vereecken geen kans (11’). Weer twee minuten erna is Yagan in twee keer weer de sterkste (13’ 3-0).

Zoals in de inleiding al gezegd staat de 4-0 al te pronken na 20 min. Imschoot dringt diep door op de linkerflank. Zijn voorzet wordt door Yagan handig genegeerd en Baert knalt een bliksem in de verste hoek. Fantastisch, RFCW heeft in die 20 minuten al meer goals gescoord dan in de vorige vier wedstrijden samen. Van een ommekeer gesproken. St. Gillis Waas komt haast niet in het stuk voor.

Pas in de 39’ kan SGW milderen. Van Guyse wordt knap afgezonderd door De Vos (ex-STW-er) en verslaat van dichtbij Dhoest. 4-1 aan de rust.

De Waaslanders komen iets vinniger uit de kleedkamers en Fort blokt de ingevallen Pieren gepast af. (47’). Dat doet hij in de 65’ over als hij De Vos het voorzetten belet. Aan de overzijde mist Boone het intikkertje voor de 5-1. RFCW is duidelijk minder vurig, maar mist een paar keer de kans op uitgesproken cijfers. Baert kan alleen op Vereecken af maar de SGW-goalie pakt (66’). Vanderbeck kopt al duikelend een assist van Baert over (75’) en Yagan mist van dicht (78’). Chergui knalt staalhard naast de staander (81’). De ingevallen Ysenbaert krijgt twee kansen om zijn thor-instinct terug te vinden maar hij mist evenveel keer (82’ en 85’). Uiteindelijk zorgt Schouppe met een prachtige goal voor uitgesproken cijfers als hij een corner van Van Wingen volop op de slof neemt. (86’ 5-1). Van de Sompel likt in de slotminuut nog de deklat.

Een betere start kan kersvers T1 Peter De Vos zich niet indenken. Nu bevestigen natuurlijk !

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Van de Sompel, Schouppe, Fort, Boone (64’ Vanderbeck), Imschoot, Van Wingen (88’ Turf), Copers, Minne, Yagan, Baert (77’ Ysenbaert)
Wisselspelers: Tharouniatis, Vanderbeck, Turf, Ysenbaert

Opstelling KFC St-Gillis-Waas

Vereecken, Stuer, Liessens (17’ De Deurwaerder), Bou Sfia (46’ Pieren), De Vos, Chergui, Van Guyse, Laeremans, De Pau, D’Hooghe, Nimmegeers (55’ Smet)
Wisselspelers: De Wilde, De Deurwaerder, Smet, Pieren