KFC E. Zele - RFC Wetteren

Seizoen 2015-2016
Competitie
13/9/2015 - 15:00
KFC E. Zele
0 - 0
RFC Wetteren

Doelpunten

78'
0-0
Van Wingen

Kaarten

55'
Fort
78'
Van Acker
87'
Schouppe

Wedstrijdverslag | 13/9/2015

KFC E. Zele - RFC Wetteren
0 - 0

Van Wingen heeft dé kans gemist om RFCW zijn eerste, en niet helemaal onverdiende, zege te schenken. In de 78’ mag hij een strafschop trappen na fout van Van Acker op Baert binnen de zestienmeter, maar hij plaatst de elfmeter met zijn linker binnen bereik van De Brouwer.

In een onuitgegeven opstelling met debutant De Smit op linksback, Fort op de rechtsachter, Van de Sompel centrale verdediger naast Minne, en Copers op de linkervleugel is RFCW eindelijk aanvallend ingesteld. Ysenbaert in de spits en Baert op de rechtervleugel worden in de rug gesteund door Van Wingen en Yagan, terwijl Schouppe de meest verdedigende middenvelder is. Dhoest is speelklaar geraakt en start in de basis.

RFCW voetbalt niet onaardig en kan enkele kansjes versieren. De Smit wordt op links uitgestuurd, zijn voorzet sterft in de handen van De Brouwer (14’), Ysenbaert ontsnapt even later ook op links, maar vergeet een ideale teruglegger op Yagan (17’). Yagan kopt nog een assist van Ysenbaert hoog over (22’). Het eerste lokaal gevaar situeert zich pas in de 25’. Van Kerckhoven dringt door tot tegen de achterlijn, zijn voorzet wordt door De Witte voor doel gemist. De Smit doet zijn nummertje van in het eerste kwartuur nog eens over in de 26’, weer te zacht in de handen van de lokale doelman. Zele mist de kans op voorsprong als Pouillon vanuit duidelijk buitenspel mag doorgaan op de rechterflank, zijn voorzet bereikt De Meersman maar Dhoest pakt in twee keer. (29’). Wat later knalt Malfroy een haast zekere treffer onbegrijpelijk over (31’). De Meersman mist wat onhandig (34’) en aan de overzijde dwingt een aandringende Ysenbaert Van Acker tot een wat paniekerige hoekschop (36’).

RFCW krijgt kort voor de rust nog kansen op een bezoekende voorsprong. Een mooie solo van Baert resulteert in een hoekschop, die door hemzelf in de zestienmeter wordt gekruld, waar een hoog opverende Schouppe naast kopt (40’). Ysenbaert kan de held worden maar vanuit de draai mikt hij van dicht op de vuisten van De Brouwer (43’) en één minuut later mist hij voor open doel een voorzet van Copers. Rust 0-0.

Na de koffie ontsnapt RFCW aan de nederlaag. Fort speelt de bal te kort terug en Pouillon krijgt de kans van zijn leven, Dhoest redt knap (51’). Wetteren herpakt zich snel. Ysenbaert mist de kontole op een stiftertje van Baert (§54’) en De Brouwer bokst bij een vrije trap, haast vanop de zijlijn, van Van Wingen, de bal met overtuiging weer het veld in (58’).

Copers komt nog dicht bij een Wetterse voorsprong maar zijn grondscherende schuiver wordt door De Brouwer met de voet in corner geduwd (60’). Zele repliceert gevat, Baras schiet na een korte crochet vanop de rand van de zestien, Dhoest redt super. (74’). Minne redt nog in hoekschop op een voorzet van Van Der Hoeven (76’).

Dan is er die fameuse 78’. Baert dringt op links diep tot in het strafschopgebied door, Van Acker kan hem enkel foutief stuiten. Strafschop. Van Wingen mikt laag naar de rechterhoek, De Brouwer houdt zijn netten ongeschonden. Weg,… dé kans op een eerste zege.

Opstelling KFC E. Zele

De Brouwer, Bicque, Van Acker, Van Kerckhoven, Neve, De Witte (50’ Debreste), Baras (89’ Verplancke), De Meersman, Malfroy, Seminck, Pouillon (75’ Van Der Hoeven).
Wisselspelers: Fruytier, Van Der Hoeven, Verplancke, Debreste

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Van de Sompel, Schouppe, Fort, Van Wingen, Copers (84’ Pringels), Minne, De Smit, Yagan (61’ Boone), Baert (80’ Vanderbeck), Ysenbaert
Wisselspelers: Smetryns, G.Pringels, Boone, Vanderbeck