RFC Wetteren - SC Dikkelvenne

Seizoen 2015-2016
Competitie
6/9/2015 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 4
KSC Dikkelvenne

Doelpunten

4'
0-1
Kissi
22'
0-2
Mertens
34'
0-3
Van Eecke
54'
1-3
Yagan
72'
1-4
Van Eecke

Kaarten

36'
Imschoot
41'
Schouppe
71'
Van De Sompel

Wedstrijdverslag | 6/9/2015

RFC Wetteren - KSC Dikkelvenne
1 - 4

Andermaal zo’n match die twee kanten uit kon. Als RFCW zijn twee doelkansen in evenveel minuten afmaakt, start de match al met een 2-0 voorsprong. Nu staat het na 35 min 0-3. Hoe kan het ?

Al in de startminuut mikt Deham een assist van Van Wingen over, en zestig seconden later is Yagan net niet groot genoeg om een strakke voorzet vanop links van Copers binnen te koppen. Aan de overzijde mag Kissi over een aarzelende Dhoest wel binnenknikken. (3’ 0-1).

Deham valt in de 9’ uit met een kwetsuur. Turf komt in. De Wetteraars kunnen enkele kansjes niet verzilveren. Van Wingen dropt een vrije trap rond het penaltypunt tussen een bos spelers, uit de scrimmage komt geen gevaar (14’). De boomlange De Temmerman plukt een voorzet van Schouppe (16‘) en Baert mist de gelijkmaker  als Lauwereyns te kort terugkopt en Baert over de uitkomende goalie én over het lege doel lobt. (18’). Weer wordt aan de overzijde gescoord. Mertens straft een blunder van Dhoest af en legt in open doel (22’ 0-2).

Op voorzet van Yagan komt Imschoot in twee keer dicht bij de aansluitingstreffer (26’). Een schot van Baert wordt door een goede De Temmerman in twee keer gestopt (29’). De snelle Van Eecke krijgt op links vrije doorgang en mikt laag in de verste hoek (35’ 3-0). Ongelooflijk maar waar. RFCW is de betere ploeg, heeft veel meer balbezit maar staat aan de rust met kurkdroge 0-3 cijfers in het krijt.

Na de pauze neemt RFCW meteen het heft in handen. Smetryns is een onzekere en geblesseerde Dhoest komen vervangen. Yagan is er aan de tweede paal als de kippen bij om de 1-3 binnen te tikken na een kruispas van Copers (54’). Wat later moet Vanderbeck de aansluitingstreffer scoren en dan was nog veel mogelijk. Maar de gebaarde spits, voor het eest aan de aftrap, mist de teruglegger van Baert na een cross van Yagan. (60’). Aan de andere kant scoort Mertens nr 4, maar wordt teruggefloten voor hands. Baert scoort nog maar vanuit buitenspel (70’).
Van de Sompel velt Kissi binnen de zestienmeter, Van Eecke zet de strafschop om. (71’ 1-4).

Imschoot valt uit nadat hij een elleboogstoot in het aangezicht krijgt, RFCW met tien verder.

De ingevallen Serruys wordt nog afgeblokt door Vanderbeck (86’). Diezelfde Vanderbeck mist aan de andere zijde voor open doel na samenspel Van Wingen- Yagan, maar het kalf is dan al lang verdronken. Dikkelvenne blijft met een 9 op 9 alleen leider, RFCW dompelt onder in diepe rouw. Wie zorgt in het Wetterse voor een oplossing?

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest (46' Smetryns), Van De Sompel, Schouppe (51' Ysenbaert), Imschoot, Vanderbeck, Van Wingen, Copers, Minne, Yagan, Baert, Deham (10' Turf)
Wisselspelers: Smetryns, Fort, Turf, Ysenbaert

Opstelling KSC Dikkelvenne

De Temmerman, Lauweryns, Pollet, De Guchteneire, Schollaert, Delaruelle, Kissi (76' Kesteloot), Bouchaala, Mertens, Kesikbas (82' Serruys), Van Eecke (78' Van Der Haeghen)
Wisselspelers: Van Zeebroeck, Serruys, Kesteloot, Van Der Haeghen

Scheidsrechters

Bram De Clercq, Mirko Raymaekers, Kristiaan Cannaerts