SW Harelbeke - RFC Wetteren

Seizoen 2015-2016
Competitie
30/8/2015 - 15:00
SW Harelbeke
3 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

15'
1-0
Syx
65'
2-0
Romont
84'
3-0
Van De Wouwer
90'
3-1
Baert

Kaarten

51'
Doornaert
65'
Minne
70'
De Loof

Wedstrijdverslag | 30/8/2015

SW Harelbeke - RFC Wetteren
3 - 1

Bij de aankondiging van de ploegen en trainers wordt Henk Houwaart meteen verwelkomd als ereburger van de stad Harelbeke. Het heeft niet mogen baten. RFCW lijdt zijn eerste nederlaag.

Twee voorzichtige opstellingen tasten wat af, al is de thuisploeg meest in balbezit. Ex-KSTW-speler Romont zet Copers in de wind en bereikt Syx die met zijn linker een via een Wetterse verdediger afgeweken bal kan scoren. Dhoest op het verkeerde been en geen schijn van kans. (15’ 1-0). Twee minuten later knalt diezelfde Romont pardoes tegen het hoofd van Schouppe aan. Pas in het laatste kwartuur van de eerste helft steekt RFCW het hoofd boven water. Copers dribbelt zich mooi vrij op de linkerflank, zijn voorzet dwarrelt voor bij de tweede staak. (23’). Noppe dropt een vrijschop, na fout van Schouppe, vanop rechts voor doel, Minne redt al koppend. (26’). Yagan mikt een verre vrije trap in de handen van Merlier (30’) en Imschoot kan net niet bij een voorzet van Baert (31). Imschoot kopt een assist van Copers over de deklat (32’) en Merlier pakt makkelijk een hoge voorzet van een bedrijvige Deham (36’). De lokale doelman is ook alert op een vrije trap van Yagan (38’). Tussendoor blokt Vinck een schot van Romont af. De mooiste Wetterse aanval komt er in de 42’. Via Yagan en Copers wordt het hoofd van Imschoot bereikt, maar die kopt te ver naast.

Een dubbele wissel bij RFCW na de koffie brengt actiever voetbal mee. Wetteren is nu meer bij de bal, maar het eerste gevaar komt van Syx, die net niet bij een voorzet van Romont kan (50’). Een listige vrije trap van de ingevallen Van Wingen maar Yagan en Schouppe missen scherpte bij de afwerking (53’). Eén minuut later ontsnapt Yagan op rechts, zijn voorzet kan net niet door de aanstormende Copers worden verzilverd. Romont schiet van dicht in het zijnet (56’) en aan de overzijde is RFCW dicht bij de gelijkmaker. Na een knappe aanval via Deham en Van Wingen komt Baert in schietpositie. De vuisten van Merlier brengen redding en de rebound wordt door diezelde Baert in de handen van de Harelbeekse goalie gekeild. (60’). RFCW is nu duidelijk de betere ploeg, Yagan doet nog een poging maar te snel en van te ver. Een foutje van Minne doet de boeken toe, Romont kan alleen op Dhoest af en scoort beheerst. (65’ 2-0). Toch legt RFCW zich niet helemaal bij de feiten neer en dwingt nog een aantal kleine kansjes af. Yagan is wat onbeholpen op een voorzet van Copers (70’), een schot van Boone gaat via een onthutste Merlier in hoekschop (72’) en een tweede schot van Boone één minuut later gaat via Merlier en de doelpaal buiten. Schouppe, inmiddels diepe spits, mist de juiste controle als hij door Copers knap in het straatje wordt gestuurd (80’). Twee minuten later komen Van Wingen en Baert net te laat om een doorgekopte pass van Schouppe na verre uittrap van Dhoest af te ronden. De verdiende aansluitingstreffer blijft uit, zeker als Schouppe eerst en Turf daarna een voorzet van Van Wingen op de doelpaal zien uiteenspatten.(83’). De goal valt onverwacht weer aan de overzijde als Van De Wouwer ontsnapt en de uitkomende Dhoest omspeelt (84’ 3-0). In de slotminuut komt de eerredder er toch. Na fel aandringen van Van de Sompel en een assist van Copers, knalt Baert via een handig opwippertje in volley hard tegen de touwen. (3-1). In de extratijd mikt Yagan met een gestrekt schot nog over doel.

Een efficiënt Harelbeke houdt de drie punten thuis, zij het met overdreven cijfers. RFCW zou zelfs een gelijkspel tegen de Ratten kunnen verantwoorden.

Opstelling SW Harelbeke

Merlier, Verschuere (67’ Vercouter), Noppe, Romont (85’ Descheemaecker), Syx (75’ Vlieghe), Meerschman, Doornaert, Notebaert, De Loof, Vanneste, Van De Wouwer
Wisselspelers: Djerdi, Vlieghe, Vercouter, Descheemaecker

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Van de Sompel, Schouppe, Fort (46’ Boone), Imschoot (46’ Van Wingen), Copers, Minne, Yagan, Baert, , Deham, Vinck (73’ Turf)
Wisselspelers: Smetryns, Boone, Turf, Van Wingen