RFC Wetteren - OMS Ingelmunster

Seizoen 2015-2016
Competitie
23/8/2015 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 1
OMS Ingelmunster

Doelpunten

3'
1-0
Baert
30'
1-1
Laleman

Kaarten

22'
Fort
41'
Van de Sompel
59'
Lecaillier
61'
Deham
76'
Van Wingen
89'
Vinck

Wedstrijdverslag | 23/8/2015

RFC Wetteren - OMS Ingelmunster
1 - 1

Voor een kleine 300 toeschouwers wordt in de eerste competitiematch van onze ‘nieuwe’ club verdienstelijk én verdiend gelijkgespeeld tegen titelkandidaat OMS Ingelmunster. 1-1.

De wedstrijd kan amper beter starten als Yagan van op de rechterflank Baert voorbij de tweede staander kan bereiken. Na een knappe borstcontrole knalt Robin meteen in het verste zijnet (3” 1-0). In het eerste halfuur is RFCW de betere ploeg. Yagan mist een snelle assist van Deham (12’) en kort daarna probeert Deham het zelf vanop 35 m, doch over. Baert assisteert Deham, die zeer dicht bij een tweede lokale treffer komt, Schelstraete redt in hoekschop (20’). Die corner wordt door Copers rakelings voor het Westvlaamse doel getrapt maar vindt geen afwerker. Pas in het laatste kwartuur van de eerste helft steekt Ingelmunster de neus aan het venster. Minne redt in hoekschop als Laleman wil afdrukken. (29’). Uit die corner wordt de gelijkmaker geboren. Diezelfde Laleman schiet van dicht tegen de touwen (30’ 1-1). OMS is vanaf nu de betere ploeg, echt gevaarlijk zijn de Westvlamingen niet. In het slot trapt Vandermarliere van ver in de armen van Dhoest. Rust 1-1.

Na de koffie herpakt RFCW zich wat en zijn de kansen wisselend. Beide teams komen nog dicht bij de zegetreffer. Zo redt Schouppe al koppend in hoekschop op een strakke voorzet van Delannoy (48’). Baert probeert Schelstraete met een listig lobje te verschalken, maar de bezoekende goalie is bij de pinken (52’). Binnen de minuut krijgt Yagan twee kansen. Eerst gaat hij swingend op de solotoer maar werkt af van te ver (63’), daarna kiest hij voor eigen kans en devieert van dichtbij met buitenkant van de linkervoet in het zijnet. Van Wingen doet hem dat vijf minuten later na (68’). Aan de overzijde dringt Laleman diep in de lokale defensie door, maar zijn voorzet hobbelt voorbij het doel en vindt geen doelschutter.(71’). De ingevallen Tahiri mikt even later in het zijnet. Een schuchtere poging van Boone brengt Schelstraete niet meer in verlegenheid.

Juiste uitslag in een best genietbare partij met zes gele kaarten waarvan vijf voor RFCW. In elk geval geen gemiste start voor RFCW.

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Van de Sompel, Schouppe, Fort (46’ Boone), Van Wingen (88’ Ysenbaert), Copers, Minne, Yagan (74’ Vanderbeck), Baert, Deham, Vinck
Invallers: Smetrijns, Boone, Vanderbeck, Ysenbaert

Opstelling OMS Ingelmunster

Schelstraete, De Keyser, Vincke, Vanderheeren, Derieuw, Beyens (89’ Verzele), Vandermarliere, Verbrugge (58’ Lecaillier), Omari (74’ Tahiri), Delannoy, Laleman.
Invallers: Patteeuw, Tahiri, Verzele, Lecaillier

Scheidsrechters

Michael Lonnoy, Tim Clevis en Gaetan Caelenbergh