RFC Wetteren - KVC Jong Lede

Seizoen 2015-2016
Vriendschappelijk
16/8/2015 - 16:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 1
KVC Jong Lede

Doelpunten

29'
0-1
Deriemacker
34'
1-1
Baert
54'
2-1
Baert

Kaarten

39'
Deriemacker

Wedstrijdverslag | 16/8/2015

RFC Wetteren - KVC Jong Lede
2 - 1

Onmiddellijk neemt RFCW het initiatief en in het eerste halfuur moet normaliter al twee of drie gescoord zijn. Op een voorzet van Copers kopt Ysenbaert naast (11’) en na hoekschop van Baert, spat de krachtige kopbal van Van de Sompel uiteen op de deklat. (12’). Wat later lepelt een steengoede Deham het leder op de dwarsligger (22’). De enige echte aanval van de Ledenaars tijdens de hele eerste helft levert meteen een bezoekende voorsprong op. Deriemacker is op rechts sneller dan Copers en besluit krachtig in de verste hoek (29’ 0-1).

Al snel heeft RFCW een antwoord klaar. Baert knalt het afleggertje van Ysenbaert staalhard tegen de netten. (34’ 1-1).

Lede vervangt aan de rust drie spelers, RFCW houdt het voorlopig bij de beginelf. In de 54’ rondt Baert een mooie aanval via Yagan en Van de Sompel beheerst af (2-1). Yagan mikt nog op het achterwerk van een Leedse verdediger (69’), maar goals komen er niet meer. Kort voor het einde komen de zeer verdedigend ingestelde bezoekers nog dicht bij een zeer gevleide gelijkmaker. Iedereen kan net niet bij de bal en De Smit brengt ultieme redding.

Opstelling RFC Wetteren

Dhoest, Van de Sompel, Turf (73’ Pringels L), Van Wingen (83’Schouppe), Copers, Minne, Yagan (73’ Fort), Baert, Ysenbaert (83’ Ysenbaert), Deham, Vinck (73’ De Smit)

Opstelling KVC Jong Lede

Leemans, De Bruyne, De Kegel, De Schepper, Deriemacker,  Elaut ,Mertens, Van Grembergen , Verdonck ,Wellens, Zwart
In de loop van de tweede helft kwamen Cnockaert, Poelaert, Thybaert, Coppens, Van Peteghem, Adriaenssens en D’Haenens nog in.

Scheidsrechters

De Cuyper Michiel, Erauw Patrick en Vagenende Johan