RFC Wetteren - FC Pepingen

Seizoen 2015-2016
Beker van Belgie
2/8/2015 - 16:00
RFC Wetteren
0 - 0
(str. 1 - 4)
FC Pepingen

Strafschoppen

0 - 1
Miceli
0 - 1
Minne
0 - 2
Bourgeois
0 - 2
Boone
0 - 3
Verhasselt
1 - 3
Van Wingen
1 - 4
Amazou

Kaarten

52'
Van de Sompel
69'
Maeyens
69'
Van Wingen
85'
Maeyens

Wedstrijdverslag | 2/8/2015

RFC Wetteren - FC Pepingen
0 - 0 (str. 1 - 4)

Onder zomerse temperaturen ontvangt RFCW vandaag reeksgenoot FC Pepingen in de tweede ronde van de Beker van België, ook Croky-Cup genoemd.

RFCW heeft vooral in de tweede helft de kansen gemist om overtuigend en verdiend door te gaan naar de derde ronde.

Het stuit op een haast onverzettelijke defensie van Pepingen met ex-Standaardspelers Bourgeois en Van Der Wilt als centraal duo, dat een strafschoppenepiloog uit de brand sleept na een 0-0 na negentig minuten.

De Brabantse bezoekers starten het sterkst en Lifondja dreigt al in de beginfase. Zonder echt uitgesproken doelkansen is Pepingen de betere ploeg, maar een eerste degelijke Wetterse aanval via Deham en Yagan resulteert in een schotje van Baert, dat De Weerdt gemakkelijk pakt. (18’). Na een korte drankpauze schiet Copers onbesuisd over en is Van Wingen gevaarlijk na een knappe solo van Yagan. Rust 0-0.

Vlak na de herneming gaat Van Wingen op de solotoer, zijn schotje wordt in extremis in hoekschop verwerkt (48’). Ysenbaert mist een voorzet van Deham (56’). Van dan af noteren we alleen nog kansen voor RFCW, Smetrijns komt niet eens meer in het stuk voor. Copers knalt na hoekschop hoog over (65’), Baert is op rechts de snelste, zijn lob mist het doelvlak maar net (70’). Nadat Pepingen door een tweede geel voor Maeyens tot tien herleid wordt, krijgt RFCW nog twee open doelkansen om een verdiende zege op het bord te zetten. Op pass van Yagan, mist Van de Sompel de juiste kontrole om af te ronden, de bal hobbelt troosteloos voorbij de tweede paal (89’) en in de slotminuut mikt Baert nipt over de deklat, andermaal na een knappe aanval via Deham en Van Wingen. Het blijft 0-0, strafschoppen. 

Miceli, Bourgeois en Verhasselt scoren voor Pepingen, Minne en Boone missen voor RFCW. Van Wingen scoort wel, maar Amazou bezegelt het lot van de onproductieve Wetteraars.

Eindstand strafschoppen 1-4, Pepingen bekert verder.

Opstelling RFC Wetteren

Smetrijns, Van de Sompel, Fort, Van Wingen, Copers, Minne, Yagan, Baert, Ysenbaert (58’ Boone), Deham, Vinck

Wisselspelers: Tharouniatis, Schouppe, Boone, De Smit

Opstelling FC Pepingen

De Weerdt, Verhasselt, Testaert, Bourgeois, Miceli, Lifondja (87’ Yangassa), Maeyens, Smismans (57’ Amazou), Rossel (62’ Leroy), Van Der Wilt, Lheureux

Wisselspelers: Deraes, Amazou, Leroy, Yangassa