K.E Appelterre-Eichem - RFC Wetteren

Seizoen 2015-2016
Beker van Belgie
26/7/2015 - 16:00
K.E Appelterre-Eichem
1 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

2'
0-1
Baert
9'
1-1
Schoukens
16'
1-2
Baert

Kaarten

27'
Schouppe

Wedstrijdverslag | 26/7/2015

K.E Appelterre-Eichem - RFC Wetteren
1 - 2

Met een 1-2 zege op de Oostvlaamse eersteprovincialer Eendracht Appelterre gaat RFCW verdiend door naar de volgende ronde van de Beker van België. 

Een snedig en fris voetballend Wetteren komt al zeer snel op voorsprong. Copers dringt op de linkerflank diep door, zijn scherpe voorzet wordt door Baert aan de tweede paal keihard in de kruising geknald. (2’ 0-1). Even later toetst De Bisschop een strakke voorzet van Baert, die in snelheid twee verdedigers in de wind zet, over de deklat. De reactie van de tabaksplanters komt snel. Schouppe kopt onder de bal door, Schoukens knalt zijn volley in de verste hoek, Smetrijns is machteloos. (9’ 1-1). RFCW blijft doordacht aanvallen, maar Ysenbaert kan zelfs in twee pogingen niet voorbij de lokale doelman. Hij redt in hoekschop. Het wordt toch vlug 1-2 als Baert zijn half gekraakt schot ziet binnendwarrelen.(16’). We noteren alleen kansen voor de betere bezoekers. Deham schiet rakelings voorlangs en een kopbaltoets van Boone op vrijschop van Van Wingen wordt in extremis door een actieve De Bisschop in hoekschop getipt. Kort voor de rust moet Copers met zijn ogen dicht de verlossende derde treffer scoren, maar hij mikt in het zijnet, alweer na verbluffend getik via Ysenbaert en Van Wingen. Rust 1-2.

Na de koffie komt Appelterre iets meer in de match maar RFCW claimt balbezit en behoudt alle controle. Copers zet zich andermaal knap door op de rechterflank. Zijn teruglegger wordt door Van Wingen in de draai net niet binnen het kader gemikt. Een snelle uitbraak via een achterwaartse kopbal van Van Wingen zet Ysenbaert op weg naar doel. Zijn assist wordt aan de tweede paal van dicht gemist door Baert. Via Baert en de net ingevallen Vanderbeck ziet Van Wingen zijn mooie en lage schuiver gestopt door De Bisschop. RFCW flirt met de kansen, Ysenbaert talmt iets te lang om de zoveelste knappe aanval af te ronden en voor zekere winst te zorgen.

In de slotminuten zijn de Eendrachters twee keer zeer dicht bij de gelijkmaker en de daaropvolgende strafschoppenreeks. Schoukens kopt onbesuisd over en Smetrijns redt met de voet een poging van Piens. Knappe en ruim verdiende zege van het ‘nieuwe’ Wetteren.

Opstelling K.E Appelterre-Eichem

De Bisschop, Geerts, Wachtelaer, Kiekens, Sonck (60’ Moyson), Nkulu (60’ Machtelinckx), Van Der Linden, Ndikumana, Gabriels (75’ Daniels), Schoukens, Piens

Opstelling RFC Wetteren

Smetrijns, Van de Sompel, Schouppe, Fort, Boone (70’ Vanderbeck), Van Wingen, Copers, Baert (89’ Gacquerre), Ysenbaert (84’ Quintelier), Deham, Vinck