RFC Wetteren - KVC Wingene

Seizoen 2019-2020
Competitie
8/3/2020 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 1
KVC Wingene

Doelpunten

62'
1-0
Van De Velde
80'
2-0
Van Hoecke
86'
2-1
Rushiti

Kaarten

24'
Vanmaele
55'
Rousseau
60'
Vandewiele
92'
Selmani

Wedstrijdverslag | 8/3/2020

RFC Wetteren - KVC Wingene
2 - 1

RFCW knoopt eindelijk weer aan met het zegegevoel. Met Steven Blomme als T1 in de dug-out en spelmaker Delannoy op de strafbank, halen de Wetteraars een verdiende zege tegen een niet onaardig Wingene, dat volgend seizoen in de laagste provinciale reeks zal starten. Een zeer hoogstaande partij was het geenszins, langs weerszijden werd met kansen gemorst. Een sterker RFCW wint tenslotte verdiend al was het in het slot nog even bibberen na de late aansluitingstreffer van de bezoekers.

Op corner van Van Hoecke kopt Van De Velde op de kruising, de ref ziet een voorafgaande duwfout (6’). Van Hoecke dringt diep door tot tegen de doellijn, zijn voorzet bereikt niemand (17’). De Lange zet Van Peteghem op weg naar victorie, maar de Wetterse topschutter schiet over (19’). Zijn vrijschop vanop 20 m wordt wat later door Maes vanonder de deklat gehaald (25’). RFCW is baas en heeft balbezit maar de tegenstoten van de Westvlamingen zijn niet zonder gevaar. Rushiti draait zich knap vrij maar besluit van dicht in de handen van Verhoeven (34’). In dezelfde minuut treft Van Peteghem aan de overkant de paal. Heymans afgeweerd schot belandt in de grijpgrage handen van Maes (39’). Een poging van een bedrijvige Van Hoecke wordt in hoekschop verwerkt (41’). Een goede Maes duwt een curvevrijschop van Van De Velde in corner (43’). Ei zo na klimmen de bezoekers op een gevleide voorsprong maar de snelle Hoornaert vindt de paal (44’). Rust 0-0.

Van De Velde kopt een vrije trap van Van Hoecke over (47’). Selmani trapt een vrijschop op het hoofd van Rushiti, Verhoeven redt knap de gemeten kopstoot (50’). Na een ingreep van Bliki komt De Lange onverwacht in balbezit , zijn voorzet wordt door Van Peteghem tegen de voeten van een Wingense verdediger getrapt (57’). Een verrassende dribbel van Heymans eindigt aan de hoekschopvlag (62’). De verdiende verlossing komt er in de 62’. Van De Velde devieert met het hoofd een corner van Van Hoecke via de verste staak in doel (1-0). Een minuut later mist Van Peteghem de genadestoot, Maes is tijdig uit zijn kooi om de ontsnapte Wetterse aanvoerder af te stoppen (64’). Van Hoecke scoort wel maar vanuit buitenspel (75’). Op een hoekschop van Selmani kopt de ingevallen en vrijstaande Rousseau in de handen van Verhoeven (78’). Van Hoecke zorgt voor de dubbele voorsprong. Hij knikt een voorzet van De Lange via de vingertoppen van doelman Maes in doel (79’ 2-0). Een goal van De Lange op voorzet van Van Peteghem na voorbereidend werk van de ingevallen Outters wordt nog afgekeurd (81’). Maes weert nog een schot van Van De Velde (85’). Rushiti zorgt in het slot nog voor wat spanning. Hij mag al te gemakkelijk verdedigers en doelman omspelen en scoren (86’ 2-1). De slotkans is voor Van Peteghem, Maes redt zijn lobschot (89’).(KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte, Van Der Sypt (85’ Ringoot), De Lange, Van Peteghem, Heymans, Bliki, Van De Velde, Van Hoecke (80’ Outters), Deham, Gyselinck (61’ Rivera)

Invallers: Van Cauter, Ringoot, Rivera, Outters

Opstelling KVC Wingene

Maes, Nalli (87’ Feys), Vandewiele (60’ geel), Vanmaele (24’ geel), Van Roose, Flederick (81’ Cleophas), Hoornaert, Selmani (92’ geel), Rushiti, Lauwrensens, Van Buynder (46’ Rousseau)

Invallers: Vanhelsuwe, Cleophas, Rousseau (55’ geel), Feys

Scheidsrechters

Volders Bram