Avanti Stekene - RFC Wetteren

Seizoen 2019-2020
Competitie
1/3/2020 - 15:00
Avanti Stekene
3 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

6'
0-1
Van De Velde
33'
0-2
Van Peteghem
51'
1-2
Van Gysel
58'
2-2
Van Gysel
71'
3-2
(pen.) Van Gysel

Kaarten

90'
Franssens
90'
Delannoy

Wedstrijdverslag | 1/3/2020

Avanti Stekene - RFC Wetteren
3 - 2

 

De geschiedenis herhaalt zich. Exact hetzelfde scenario van vorige week, waar RFCW op Zelzate een voorsprong van 0-2 uit handen geeft en met 3-2 verliest. Vandaag idem dito. RFCW gaat op Stekene koffie drinken met een 0-2 voorsprong en geeft die na de rust weer prijs om andermaal met 3-2 te verliezen. Ik zou mijn verslag van vorige week integraal kunnen overnemen, maar dat zou de waarheid geweld aandoen.

Bezoeker RFCW, met een totaal onuitgegeven en jong elftal aan de start, kan niet beter beginnen. Van De Velde kopt een hoekschop van Delannoy via de onderkant van de deklat tegen de touwen (6’ 0-1). De thuisploeg reageert en Verhoeven is bijna verrast door een kopstoot van Franssens (12’). Een centerschot van Mombers suist voorbij de verste winkelhaak (14’) en De Pau schiet voorlangs (26’). Een snedig RFCW klimt op een dubbele voorsprong via Van Peteghem, die zich knap vrij haakt van verdediger Klippelaar, en machtig mooi in de verste kruising krult (33’ 0-2). Ei zo na is het 0-3 als Bliki Van Peteghem handig in het straatje stuurt, maar Laeremans kan in extremis redding brengen (39’). Wetteren speelt veel vertikaler en twee keer wordt na een mooie collectieve aanval net niet gescoord. Eerst gaat Rivera onder een voorzet van Van Peteghem door en in dezelfde fase gebeurt net hetzelfde op een door de ingevallen De Lange gerecupereerde bal (43’). Rust 0-2.

Niets laat een scenario à la vorige week vermoeden. Integendeel, Delannoy murwt zich doorheen de hele Wase defensie tot tegen de doellijn, maar zijn voorzet bereikt De Lange net niet. Avanti probeert het geweer van schouder te veranderen en dringt de Wetteraars meer en meer terug op eigen helft. De omhaal van De Caluwé is de eerste verwittiging voor de bezoekers (49’). De aansluitingstreffer komt er wat later toch als na kort om en weer getik voor de kooi van Verhoeven Van Gysel van dichtbij binnentikt (51’ 1-2). Na de dubbele vervanging van coach Van Oost (53’) wordt de dreiging vanVrasene groter en groter. Wat later staat de 2-2 op het bord, weer is Van Gysel de sluwe afwerker van dienst (58’ 2-2). Als Verhoeven niet uitpakt met een formidabele redding op een schot van Van Gysel, weer hij, staat de eindstand nu al op het bord (59’). Toch spartelen de Wetteraars moedig tegen. Een verre uithaal van Van De Velde gaat over (61’). De Rudder knalt de haast onmisbare zegetreffer over (64’). Na een mooie dribbel en voorzet van De Lange kan Van Peteghem aan de tweede staak net niet afwerken (67’). De Wetterse vrees voor nieuw puntenverlies wordt werkelijkheid. Van De Geuchte velt de lange Mennes in de zestienmeter, Van Gysel scoort van op de stip (71’ 3-2). Bijna verhogen de zegecijfers als Verstraeten een voorzet van De Rudder binnen de staken knalt. Verhoeven is evenwel paraat (82’). RFCW is te onmondig en te ontmoedigd om op zoek te gaan naar een verdiende gelijkmaker. De verre poging van Outters is te zwak (84’). RFCW zit al een paar weken in de hoek waar de klappen vallen maar moet ook de hand in eigen boezem steken. Wordt na de titel ook een mogelijk eindrondeticket weggeven? (KlemDG)

 

Opstelling Avanti Stekene

Van Steelant, Verstraeten, De Wilde, Mennes, Franssens (90’ geel), Van Gysel (87’ Goossens), Klippelaar, Laeremans, De Pau (53’ De Rudder), De Caluwé (53’ Mag’Kuvala), Mombers

Invallers: Mag’Kuvala, De Rudder, Pepermans, Goossens

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte (75’ Berbic), Van Der Sypt, Delannoy (90’ geel), Van Peteghem, Rivera, Saidy (31’ De Lange), Outters, Bliki, Van De Velde, Deham

Invallers: Engelbinck, Berbic, De Lange, Brabants

Scheidsrechters

Carrein Christophe