Tempo Overijse - RFC Wetteren

Seizoen 2019-2020
Competitie
18/1/2020 - 20:00
Tempo Overijse
1 - 4
RFC Wetteren

Doelpunten

41'
0-1
Van Peteghem
49'
1-1
(pen.) Van Eyk
59'
1-2
(pen.) Van Peteghem
66'
1-3
Van Hoecke
89'
1-4
De Maeyer (owngoal)

Kaarten

66'
De Vriendt
80'
Van Eyk

Wedstrijdverslag | 18/1/2020

Tempo Overijse - RFC Wetteren
1 - 4

RFCW omzeilde een moeilijke klip. Thuisploeg Tempo Overijse stond op een gedeelde vijfde stek in de rangschikking en wou zich ongetwijfeld revancheren voor de 5-1 nederlaag uit de heenronde in september 2019. In een aangename match voor zo’n 300 toeschouwers trokken de Wetteraars uiteindelijk aan het langste zeel, al toonde de eindscore wat overdreven cijfers.

Al zeer vroeg dreigt Tempo. Kabir krult met zijn linker tegen de verste staander (3’). De reactie van Van Hoecke mag er ook zijn. Hij zet zich flink door en moet door een ver uitgekomen doelman De Vriendt met de voeten worden afgeremd (6’). Op een voorzet van Heymans kan Rivera in duel net niet bij het leder om af te werken (13’). Een slechte terugspeelbal biedt Van Peteghem een ongemeten grote kans op voorsprong, maar De Vriendt redt met de voeten in corner (20’). RFCW claimt een strafschop voor een door Van Peteghem aangeschoten bal (21’). Overijse laat zich ook niet onbetuigd. Borahsasar kopt een voorzet van De Maeyer net binnen bereik van Verhoeven die in twee tijden pakt (24’). Van Peteghem, voorbeeldig aangespeeld door een offensieve Heymans, krult de bal van dicht in de handen van de reus in het Overijse-doel (26’). Op een rebound van deze doelman De Vriendt mikt een gehinderde Van Peteghem naast de open muit (30’). Een knap vrijgelopen Rivera schuift nog eens voorlangs (34’). Na een verre inworp kan Van Peteghem na wat geharrewar voor het Overijsedoel de Wetteraars niet onverdiend van dichtbij op voorsprong schieten (41’ 0-1). Ei zo na wordt gedraaid met een gelijke stand, maar Verhoeven gaat goed plat op een schot van Kabir, die zich doorheen de defensie had gemanoevreerd (43’). Rust 0-1.

Een door de bezoekers fel betwiste strafschop wordt door Van Eyk omgezet, nadat hij door Van De Velde van de sokken was gelopen, al dan niet binnen de zestienmeter (49’ 1-1). Na een fout op Delannoy krult Van De Velde een vrijschop vanop 20 m laag binnen de staken. De Vriendt duikt in hoekschop, door Delannoy getrapt en door Heymans in volley overgeknald (52’). Na een mooie persoonlijke actie wordt Rivera neergelegd binnen de zestien. Van Peteghem zet de penalty genadeloos en feiloos om (59’ 1-2) en zou daarmee volgens insiders zijn vijftigste goal in drie seizoenen voor RFCW scoren. Fantastisch. Wat later dreigt Caigan maar de gelijkmaker gaat via een verdediger in corner (62’). Diezelfde snelle Caigan treft de deklat (64’). Een diep doorgedrongen Delannoy kan vanop de doellijn strak voor doel brengen, de goed gevolgde Van Hoecke scoort krachtig (66’ 1-3). Toch geven de druiventelers zich niet gewonnen. Kabir mikt in de draai en van dicht een knappe voorzet van De Maeyer over (70’). Diezelfde De Maeyer verslikt zich wat later in de bal op een voorzet van Van Peteghem, er is niemand dichtbij om af te werken (74’). Verhoeven duwt een vrijschop van Diarra in veiligheid. De ingevallen Manki kan alleen op doel af, wil de uitgekomen De Vriendt omspelen, maar zijn lob is niet hoog genoeg om reus De Vriendt te verschalken (83’). De volledige doodsteek voor de thuisploeg komt er na een eigenaardige fase. Eerst keurt ref De Bruyne het doelpunt af voor buitenspel. Na overleg met zijn grensrechter wordt de goal toch goedgekeurd en geklasseerd als een owngoal van De Maeyer die onder druk van een aandringende De Lange zijn eigen doelman verslaat (89’ 1-4). (KlemDG)

 

 

Opstelling Tempo Overijse

De Vriendt (66’ geel), De Maeyer, Taelemans K., Diarra, Annys (8’ Waite), Borahsasar, Calgan, Amrani, Taelemans T., Kabir (79’ Ndione), Van Eyk (80’ geel)

Invallers : Belin, Hermans, Waite, Ndione

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte, Delannoy, Van Peteghem, Rivera (61’ Saidy), Heymans, Bliki (76’ De Lange), Van De Velde, Van Hoecke, Deham, Gyselinck

Invallers: Engelbinck, De Lange, Saidy, Outters

Scheidsrechters

De Bruyne Tom