RFC Wetteren - KSK Oostnieuwkerke

Seizoen 2019-2020
Competitie
12/1/2020 - 14:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
3 - 1
KSK Oostnieuwkerke

Doelpunten

15'
0-1
Hollevoet
42'
1-1
Broes (owngoal)
50'
2-1
Van Peteghem
76'
3-1
Van Peteghem

Kaarten

52'
Hoflack
65'
Van Peteghem

Wedstrijdverslag | 12/1/2020

RFC Wetteren - KSK Oostnieuwkerke
3 - 1

RFCW haalt een logische zege tegen een weinig overtuigend Oostnieuwkerke dat na een kwartuur onverwacht op voorsprong klimt. Nog voor de rust kunnen de Wetteraaars gelijkmaken. In de tweede helft wordt met weinig overdreven inspanningen een veilige voorsprong uitgebouwd. Een strakke wind, dwars over de lengteas van het veld, is soms spelbreker.                                                                                                                                  

RFCW, gestart met windvoordeel, vindt niet helemaal zijn draai. Op een vrijschop van Delannoy kopt Van De Velde over (14’). Een eenzame counter van de Westvlamingen resulteert in een een bezoekende voorsprong. De snelle en afgezonderde Hollevoet verslaat Verhoeven tegenvoets met een laag schot in de verste hoek (15‘ 0-1). De lokalen zijn steriel baas. Een schot van Van Peteghem wordt door doelman Vercruysse in corner geduwd (28’). Een kopstoot van Ringoot wordt van de lijn gekeerd (32’). Rivera kan net niet bij een strakke voorzet van Deham (37’). Kort voor de rust dringt Heymans diep door tot tegen de doellijn, zijn voorzet wordt door Broes in eigen doel verwerkt (41’ 1-1).                                                          

Na de rust neemt RFCW voorgoed de wedstrijd in handen. Verhoeven heeft meer werk met teruggespeelde ballen van zijn verdedigers dan van aanvallende Westvlamingen.Al snel staat een lokale voorsprong op het scorebord. Van Peteghem komt onverwacht in balbezit, zet doelman Vercruysse op het verkeerde been en schuift makkelijk en moeiteloos binnen (50’ 2-1). Rivera kan net niet met het hoofd tegen een voorzet van Van Peteghem voor een geruststellende voorsprong (51’). Van De Geuchte stuurt Van Peteghem in het straatje, Vercruysse weert de kogel van de Wetterse topschutter in hoekschop (53’). Het botsend afstandsschot van Van De Velde is te zwak (56’). Enige reactie van de bezoekers als Houthoofd twee keer binnen een paar minuten in identieke fases naast schiet (57’ en 61’). Een mooie voorzet van Van Peteghem in de loop van de ingevallen De Lange levert geen derde doelpunt op, De Lange schiet huizenhoog over (65’). Die derde goal komt er even later wel als Van Peteghem een afgeweerde bal op corner van Delannoy van op de rand van de zestienmeter enig mooi en uitgemeten in de verste kruising lobt (76’ 3-1). Rivera brengt het leder voor doel maar vindt er geen afwerkers (71’). Vercruysse plukt een hoge voorzet van Delannoy soepel uit de lucht (89’). (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte, Ringoot, Delannoy, Van Peteghem (65’ geel), Rivera (88’ Berbic), Heymans, Van De Velde, Van Hoecke, Deham (84’ Van Der Sijpt), Gyselinck (63’ De Lange)           

Invallers: Engelbinck, Van Der Sijpt, Berbic, De Lange            

Opstelling KSK Oostnieuwkerke

Vercruysse, Goddeeris (86’ Goddeeris), Broes, Bentein, Defevere E., Hollevoet, Houthoofd, Laevens (82’ Seydi), Hoflack (53’ geel), Vanthournout (82 Colpaert), Buyse                                 

Invallers : Dumortier, Vandeputte, Seydi, Colpaert

Scheidsrechters

Verheyden Christophe