RFC Wetteren - KSV Bornem

Seizoen 2019-2020
Competitie
5/1/2020 - 14:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
4 - 0
KSV Bornem

Doelpunten

5'
1-0
Delannoy
53'
2-0
Van Peteghem
77'
3-0
Rivera
84'
4-0
Van De Velde

Kaarten

33'
Saih
49'
Bliki
74'
Ben Liou Karim
76'
Aps

Wedstrijdverslag | 5/1/2020

RFC Wetteren - KSV Bornem
4 - 0

De rode lantaarn is niet opgewassen tegen een veel sterker RFCW, dat wat slordig met de doelkansen omsprong. Wat minder individueel egoïsme had meer goals opgeleverd. Bornem laat in het begin van de tweede helft na om via een strafschop op gelijke hoogte te komen en krijgt meteen daarna het deksel op de neus. Een weing aantrekkelijke wedstrijd.                      

De bezoekers starten vinnig maar al snel neemt de thuisploeg het heft in handen. Zeker na het vroege doelpunt van Delannoy die afgemeten mooi laag in de kooi knalt op voorzet van Van Peteghem (6’ 1-0). Van De Velde knikt een corner van Delannoy nipt naast (10’). Rivera ijlt recht op Meeus af maar de Bornemse doelman redt met beide voeten (17’). Een gerichte kopstoot van Van Peteghem na vrijschop van Delannoy wordt door Meeus in een ultieme refleks in corner verwerkt (23’). Heymans kopt die corner van Delannoy naast (24’). RFCW blijft aandringen maar verder dan een reeks hoekschoppen raken de Wetteraars niet. Meeus moet nog redding brengen op een schot van Van Peteghem (35’). Rust 1-0. 

Weer starten de Antwerpenaars, net als in de eerste helft, het gevaarlijkst. Vanmeulder lift onhandig over na een puike actie van Karim Ben Liou (46’). Aan de overkant levert een jongleernummertje van Van De Velde net geen tweede Wetterse goal op (49’). Bliki haakt Kassambala in de zestienmeter, ref Huyghe aarzelt niet. Maviluka trapt de strafschop onbehendig ver naast (50’). De goal valt al snel aan de andere zijde. Delannoy dringt snel en listig door tot tegen de doellijn, Van Peteghem kan van dicht zijn teruglegger in de draai ombuigen (53’ 2-0). Verhoeven, nog geen bal moeten pakken, plukt een verraderlijke verre lob van Zarouli (56’). De 16-jarige Berbic mag bij de thuisploeg nog een halfuurtje met de grote broers meespelen. Van Peteghem vergeet een voorzet naar Berbic en schiet zelf, Meeus redt (68’). Diezelfde Berbic raakt net niet bij een voorzet van Rivera (71’) en Van Hoecke vindt de staander op zijn weg (74’). Rivera krijgt de bal terug van een stuntelende verdediger en kan aan de eerste staak makkelijk binnenschieten (77’ 3-0). Een kopbal na corner van Delannoy wordt door de Bornemse goalie afgeweerd in de voeten van Van De Velde die niet aarzelt (85’ 4-0). (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte, Delannoy, Van Der Sijpt (58’ Berbic), Van Peteghem, Rivera, Heymans (79’ Ringoot), Bliki (49’ geel, 68’ Van Schoors), Van De Velde, Van Hoecke, Deham                                                                                                                 

Invallers: Engelbinck, Ringoot, Berbic, Van Schoors            

Opstelling KSV Bornem

Meeus, Van Den Mooter, Maviluka, Aps (76’ geel), Alim (69’ Chebaa), Vanmeulder, Zaouali, Zgaoui (Ben Liou M.), Ben Liou K. (74’ geel) , Saih (33’ geel), Kassambala (69’ Denteh)                                                                                                            

Invallers : Blommaert, Ben Liou M., Denteh, Chebaa

Scheidsrechters

Huyghe Willem