RFC Wetteren - KM 1992 Torhout

Seizoen 2019-2020
Competitie
1/12/2019 - 14:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
5 - 0
KM 1992 Torhout

Doelpunten

25'
1-0
De Lange
26'
2-0
Saidy
30'
3-0
Van Peteghem
76'
4-0
Van Peteghem
90'
5-0
Delannoy

Wedstrijdverslag | 1/12/2019

RFC Wetteren - KM 1992 Torhout
5 - 0

RFCW wint met ruime cijfers en knoopt weer aan met een thuiszege. Het openingskwartier is voor de bezoekers maar zes dolle minuten met drie goals even rond het halfuur bezorgen RFCW een voor Torhout onherstelbare voorsprong. Ref Fockedey doet het zonder strafkaarten. 

Torhout start het felst. Al in de eerste minuut na hoekschop krijgen de Wetteraars het leder niet weg uit hun strafschopgebied, Verhoeven moet meteen plat als Vanhaecke dreigt na mistasten van Gyselinck (1’). Vanhaecke speelt Coppin aan, die verdacht tegen de grond gaat. De ref wuift de mogelijke strafschop weg (4’). Bliki kopt een hoge voorzet centraal weg in de voeten van Vanhaecke die naast schiet (12’). RFCW herstelt het evenwicht. De Lange kopt een hoge voorzet van Van Peteghem aan de tweede paal terug, Bliki besluit op Vanderschaeghe (20’). Delannoy mikt een vrijschop na overtreding op Van Peteghem die in de zestien valt van net buiten de zone naar de linkerbovenhoek, Vanderschaeghe tikt in corner (24’). Op deze hoekschop, weer van Delannoy, brengt Van Peteghem hard voor doel en De Lange schiet van zeer dichtbij raak (25’ 1-0). De Lange kruist op Saidy, die twee verdedigers uitschakelt en over de Torhoutse doelman in de verste hoek lepelt (26’ 2-0). Delannoy raapt de bal aan de middellijn op en zoekt De Lange die in één tijd doorspeelt naar Bliki. De middenvelder snelt de zestien in en brengt voor, Van Peteghem trapt simpel binnen (30’ 3-0). Wetteren tankt vertrouwen en voetbalt weer zwierig en snel zoals in de beginmaanden. De Nauw knalt vanuit de tweede lijn huizenhoog over (35’). Na een mooie combinatie via Delannoy, Saidy en Deham mikt Bliki de stuit over (40’). De ingevallen Vandenbussche zet Verhoeven even aan het werk en op de daaropvolgende hoekschop haalt Bliki de bal van Coppin van de lijn (45’). Rust 3-0. 

Torhout spartelt nog wat tegen. Het schot van Coppin, op aangeven van Vanysacker, eindigt op de vuisten van Verhoeven (46’). Een scherpe voorzet van Vanhaecke passeert iedereen (48’). Delannoy knalt een assist van De Lange in de handen van Vanderschaeghe (49’). Coppin kopt een voorzet vanop links naast (50’) en diezelfde Coppin heeft te kleine voeten om de voorzet van Lagrou na een mooie Torhoutse combinatie af te ronden (52’). Voorzetten van Van Peteghem (57’) en Delannoy (63’) bereiken niemand. Verhoeven tovert een fenomenale redding uit zijn keepershoed als Mestdagh van aan het penaltypunt keihard uithaalt op een voorzet van Lagrou (70’). Delannoy glipt aan de overkant door de buitenspelval maar de aflegger naar De Lange is iets te hard (71’). Toch wordt er nog gescoord. Delannoy stuurt Van Peteghem het straatje in, die omspeelt handig de doelman en legt gewoon binnen (77’ 4-0). De Lange mist van dichtbij na een voorzet en een actie van Outters (79’). RFCW voetbalt van links naar rechts via Van Peteghem, Ringoot, Delannoy en De Lange, Bliki krijgt zijn schuiver niet tussen de palen (88’). De Lange geeft mee met Van Peteghem die opzij legt en Delannoy de forfaitscore laat binnenglijden (90’ 5-0). RFCW heeft zijn tiki-taka-goal beet. (XDN en KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, De Nauw, Van De Geuchte, Delannoy, De Lange, Van Peteghem, Saidy (86’ Ringoot), Heymans, Bliki, Deham (60’ Outters), Gyselinck (82’ Van De Velde)

Invallers: Engelbinck, Ringoot, Outters, Van De Velde            

Opstelling KM 1992 Torhout

Vanderschaeghe, Simoens (60’ Verhaeghe), Mestdagh, Ballegeer, Vanhaecke, Vanysacker (76’ Hollebeke), Vanaudenaerde, Couwyzer (36’ Vandenbussche), Schmisser, Lagrou, Coppin

Invallers : Meeuws, Verhaeghe, Hollebeke, Vandenbussche

Scheidsrechters

Fockedey Jonas