FC Lebbeke - RFC Wetteren

Seizoen 2019-2020
Competitie
23/11/2019 - 20:00
FC Lebbeke
1 - 0
RFC Wetteren

Doelpunten

15'
1-0
Monday

Kaarten

42'
Loriers
84'
Dib
89'
Deham

Wedstrijdverslag | 23/11/2019

FC Lebbeke - RFC Wetteren
1 - 0

RFCW verliest voor de tweede keer op rij met een Arsenalscore. Nu op het niet eens zo overtuigend Lebbeke, dat met de zege over de Wetteraars klimt in de rangschikking. RFCW zit duidelijk in een dipje (3 op 12 in de laatste vier wedstrijden, de gevleide zege op Eppegem incluis) na een schitterende start. Het heroptreden van Dib, net voor de rust ingevallen voor de gekwetste Bliki, is na een wekenlange afwezigheid een klein lichtpuntje. Na een mindere eerste helft met een Lebbeekse goal in geschenkverpakking, is RFCW beter aanwezig in de tweede vijfenveertig minuten maar de onmondigheid voor doel spreekt andermaal boekdelen. Lebbeke kan zonder veel uitgesproken moeite de punten thuis houden.

RFCW neemt onmiddellijk het initiatief en de eerste kansjes zijn voor de bezoekers. De te zachte kopstoot van Rivera op voorzet van De Lange suist naast de linkerpaal (10’). Het schuchtere schotje van Saidy gaat ook naast (14’). De eerste counter van de blauwe thuisploeg is meteen dodelijk. Van De Velde wordt in snelheid gepakt door Monday, verspeelt de bal aan de snelle zwarte aanvaller, die de uitgekomen Verhoeven handig omspeelt en het leer in het lege doel legt (15’ 1-0). Het zwakke schot van Van Damme eindigt in de handen van Verhoeven (24’). Iets later kopt Monday in duikvlucht over op voorzet van Van Damme (25’). Delannoy dribbelt zich majestueus doorheen de lokale verdediging maar houdt er enkel een corner aan over (29’). Wetteren dreigt nog even als op een mooie voorzet van Rivera, eerst Gyselinck uitglijdt en Heymans daarop een rugbygoal viseert (39’). Rust 1-0.

Iedereen ziet al snel na de koffie de gelijkmaker op het bord. Rivera zet vanop de rechterflank scherp voor doel maar Dib ziet zijn reuzekans mooi en ultiem gestopt door een attente Van Der Taelen (46’). Lebbeke reageert via Loriers die de hoekschop van Van Der Jeugt rakelings naast kopt (51’). Een verre uithaal van De Nauw zoeft net voorbij de verste staander (54’). Dip schiet na een leuke solo vanop afstand zonder resultaat (54’). RFCW is baas maar Lebbeke verdedigt handig en loert op de counter. Delannoy tikt een vrijschop, dicht bij de doellijn, listig terug naar Gyselinck die scherp over de deklat mikt (71’). Rivera dribbelt zich een kleine kans maar loopt met de bal over de doellijn (79’). RFCW mist Dame Fortuna als het leder na een scrimmage voor het doel van Van Der Taelen onwaarschijnlijk naast hobbelt (87’). De verhoogde druk van de bezoekers levert niet de niet onterechte gelijkmaker op. Dip krijgt de bal op de verkeerde voet om af te werken (88’). Lebbeke komt nog het dichtst bij een bevrijdende dubbele voorsprong. De laat ingevallen Martin krijgt daartoe nog twee kansen. Eerst knalt hij op de buitenkant van de paal (90’) en in het slot mag hij alleen op weg naar Verhoeven. De Wetterse doelman redt knap en de rebound van de ook al ingevallen Ringoot wordt in corner geduwd (92’).(KlemDG)

 

Opstelling FC Lebbeke

Van Der Taelen, Van de Sompel, Van Renterghem, D’Heer, Van Damme, Monday (70’ Martin), Van Der Jeugt (75’ Ringoot), Kabera, Sey (89’ Ben Abbes), Loriers (42’ geel), Maluka Bimbo

Invallers : Aeyels, Martin, Ben Abbes, Ringoot J.

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, De Nauw, Delannoy, De Lange, Rivera, Saidy, Heymans, Bliki (42’ Dib), Van De Velde (46’ Outters), Deham (89’ geel), Gyselinck (80’ Ringoot) 

Invallers: Engelbinck, Ringoot N, Dib, Outters                                                                        

Scheidsrechters

Verschaeren Dylan