RFC Wetteren - KVC Jong Lede

Seizoen 2019-2020
Competitie
3/11/2019 - 14:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 2
KVC Jong Lede

Doelpunten

2'
0-1
De Landtsheer Jonas
41'
0-2
De Landtsheer Jens
49'
1-2
Saidy Manki

Kaarten

16'
Rivera
61'
Van Peteghem M.

Wedstrijdverslag | 3/11/2019

RFC Wetteren - KVC Jong Lede
1 - 2

RFCW verliest zijn eerste wedstrijd in deze kompetitie en verspeelt door die nederlaag de periodetitel die zomaar voor het grijpen lag. Een thuiszege of een gelijkspel waren voldoende geweest. Mede door het gelijkspel van KVV Zelzate gaat de derde hond in het kegelspel met die eerste periodetitel aan de haal: KFC Eppegem dat met een monsterscore wint op KSV Bornem. In de klassering staan liefst vier teams aan de leiding met 21 punten uit 10 wedstrijden: KFC Eppegem, RFC Wetteren, KVC Jong Lede en KVV Zelzate. Kan het nog spannender?

Hoe ongelukkig kun je een wedstrijd starten? Ongelooflijk gestuntel in de Wetterse defensie leidt al snel tot een bezoekende voorsprong. Eerst ontzet Van De Velde in de voeten van Pieren, daarna doet Verhoeven het hem na en mag Jonas De Landtsheer op een schoteltje binnen borstelen (2’ 0-1). Ongelooflijk. RFCW probeert onmiddellijk de onnodige schade te herstellen maar verder dan een gekraakt schot van Gyselinck (9’) en een paniekerig in corner trappen van Mendoza (22’) komen Wetteraars niet. Aan de overzijde stopt Verhoeven een schot van N. Van Peteghem (24’), die wat later sneller is dan de hele lokale defensie en alleen op de Wetterse goal afstevent, weer redt Verhoeven zijn laag schot (31’). Op voorzet van M.Van Peteghem kopt Saidy in de handen van de wegens kwetsuur van Meulewaeter net ingevallen Piro (33’). De jonge Piro pakt een laag schot van Bliki (35’). Pieren neemt Ringoot in snelheid maar knalt naast (36’). Na Wetters balverlies op de Leedse helft counteren de bezoekers uitnemend snel. Van Peteghem N is sneller op de rechterflank, op zijn voorzet wachten drie spurtende groenhemden, Jens De Landstheer mag laag binnenknallen (41’ 0-2). Piro redt schitterend als Saidy van dichtbij dreigt (44’).

De donderpreek van trainer Van Acker tijdens de rust levert al snel wat op. Saidy tikt de door Piro afgeweerde bal op een schot van De Lange overtuigend binnen (49’ 1-2). M. Van Peteghem krijgt de verre voorzet van Gyselinck aan de tweede paal net niet onder kontrole (63’). Na een fout op Ringoot draait M. Van Peteghem de vrije trap over de kruising (69’). Lede slaat sporadisch terug, de doorgebroken Pieren stuurt zijn voorzet voorbij het Wetterse doel (70’). De bezoekers happen naar hun tweede adem en RFCW dringt aan. Maar echt open doelkansen kunnen de leiders niet meer versieren. Outters kan met het hoofd niet bij de voorzet van Saidy (71’) en schiet wat later in de handen van Piro (87’). Van De Velde krijgt nog een ultieme kans op een onverhoopt gelijkspel maar Verplancke gooit zich in de baan van de bal (89’). Dolle Leedse vreugde bij het eindsignaal van ref Bossuyt, enorme droefenis en ontgoocheling aan Wetterse zijde. Eerste nederlaag, weg periodetitel. Het had anders gekund, maar RFCW moet de hand in eigen boezem steken. (KlemDG)

 

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte, Ringoot, De Lange, Van Peteghem M.(61’ geel), Rivera (16’ geel, 65’ Outters), Saidy, Heymans (65’ Deham), Bliki , Van De Velde (61’ geel), Gyselinck R. (89’ De Nauw)                                                                                                           

Invallers: Engelbinck, De Nauw, Outters, Deham,

Opstelling KVC Jong Lede

Meulewaeter (27’ Piro), Mertens (79’ Baevegems), Verplancke, De Landtsheer Jens, Trompet (59’ Gyselinck A.), Van Peteghem N., Pieren, De Landtsheer Jonas, Mendoza, Hellinckx, Bauwens

Invallers : Piro, Gyselinck A., Baevegems, Mayanda Ngoma

Scheidsrechters

Bossuyt Niels