KVC Wingene - RFC Wetteren

Seizoen 2019-2020
Competitie
26/10/2019 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
KVC Wingene
1 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

46'
0-1
Saidy
78'
1-1
Rushiti

Kaarten

29'
Vandewiele
64'
Van De Geuchte
68'
Rushiti
69'
Van Roose
72'
Bliki
72'
Flederick
75'
Flederick

Wedstrijdverslag | 26/10/2019

KVC Wingene - RFC Wetteren
1 - 1

RFCW heeft een verdiende zege te grabbel gegooid. Een hardnekkig strijdend Wingene (al tot 10 spelers herleid op een kwartier van het einde) kan de Wetterse voorsprong tenietdoen en de haast enige kans van de thuisploeg van de hele wedstrijd binnenknallen. Het breekt de koploper wat zuur op. Al speelden pech en een onterecht afgekeurd doelpunt door een niet altijd consequente ref Lefever mee in de eindscore.

De bezoekers kunnen al in de 13’ op voorsprong klimmen. Saidy heeft de voorzet van De Lange maar binnen te knallen. Hij houdt het leder laag, doelman Maes redt. Heel veel box to box voetbal, al noteren we toch drie Wetterse kansen. Een beenveeg van Maes (39’) op een doorbraak van De Lange, een kopbaldoelpunt van Van De Geuchte op voorzet van Delannoy, dat voor buitenspel wordt afgekeurd (44’) en een gevaarlijke voorzet van De Lange die door Vangheluwe in veiligheid wordt weggekopt (45’). Rust 0-0.

De tweede helft kan niet beter beginnen voor de betere bezoekers. Na een doorbraak van Delannoy op links, schiet Saidy zijn voorzet in de draai en in volley machtig mooi in de kruising (46’ 0-1). RFCW gaat ijverig op zoek naar de geruststellende dubbele voorsprong. Vier keer zijn ze er dicht bij. De voorzet van Van Peteghem wordt door Flederick paniekerig in corner gekopt (48’). Een handspel van een Wingense verdedediger wordt wegggewuifd door de ref (49’). De krachtige kopstoot van De Nauw gaat rakelings naast de tweede staander (56’). Van De Geuchte heeft pech als zijn poging via het doelhout terug in het veld springt (57’). Een schot van Van Peteghem na assist van een alomtegenwoordige Delannoy wordt door Maes in hoekschop gered (72’). Een moedig maar onmondig Wingene stelt onverwacht gelijk. Na een vrijschop komt het leer in de voeten van de ingevallen Rushiti, die laag binnenknalt (78’ 1-1). Vreugde alom in West-Vlaanderen. Dit hadden zelfs de ferventse thuissupporters, laat staan de vele Wetterse aanhangers, niet meer verwacht. Toch wil RFCW nog herstellen van die koude douche. Een vrije trap van Delannoy scheert over de kruising (87’) en een goed schotje van Saidy verdiende beter (89’). Een gevleide puntendeling voor de thuisploeg.(KlemDG)

 

Opstelling KVC Wingene

Maes, Vermeulen, Vandewiele (29’ geel, 60’ Rushiti), Vanmaele, Van Roose (69’ geel), Flederick (72’ geel + 75’ geel = rood), Hoornaert, Lauwrensens (60’ Lingier), De Loof (80’ Neuvroen), Vangheluwe, Cornette                                                      

Invallers: Lingier, Rushiti (68’ geel), Selmani, Neuvroen

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, De Nauw (57’ Rivera), Van De Geuchte (64’ geel), Ringoot, Delannoy, De Lange, Van Peteghem, Saidy, Bliki (72’ geel, 80’ Outters), Van De Velde, Deham                                                                                                                                      

Invallers: Engelbinck, Rivera, Outters, Van Schoors

Scheidsrechters

Lefever Robin