RFC Wetteren - KVV Zelzate

Seizoen 2019-2020
Competitie
20/10/2019 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 2
KVV Zelzate

Doelpunten

24'
0-1
Antwi-Manu
41'
1-1
(pen.) Van Peteghem
57'
2-1
Van Peteghem
61'
2-1
Vandenhende
67'
2-2
Broeckaert

Kaarten

61'
Van De Velde
90'
Van Buyten

Wedstrijdverslag | 20/10/2019

RFC Wetteren - KVV Zelzate
2 - 2

Een kleine 500 toeschouwers zagen een aantrekkelijke topper tussen de nummers één en twee van de klassering. Beide teams flirtten met de eindzege maar de eindstand 2-2 is een terechte weergave van een aantrekkelijke match tussen twee teams die wilden voetballen. Ze klommen om beurten op voorsprong en twee penalty’s zorgden voor wat extra spanning. RFCW houdt zijn rivaal op drie punten achterstand, de rest (een grote groep met 14 of 15 punten) volgt al op vijf punten of meer. Een goed leidende jonge ref Allaerts moest amper twee gele kaarten trekken in een sportief Oostvlaams derby.

Van Peteghem gaat al snel zijn eigen kans en ziet zijn schicht aan de eerste staander gepakt door De Vleesschauwer. Een vrijstaande Saidy was een betere optie geweest (9’). Van Peteghem, op weg gezet door Bliki, legt knap terug op Outters doch die laat het leder te ver van de schoen vertrekken (15’). De Vleesschauwer pakt een schotje van Delannoy (16’). Een foute terugspeelbal van Bliki leidt tot de eerste serieuze kans voor Zelzate, Antwi-Manu krult millimeters voorbij de verste staander (19’). Vijf minuten later is de kleine vinnige Zelzaatse topschutter wel bij de zaak. Hij zet doelman en verdediger op het verkeerde been en besluit laag in doel (24’ 0-1). Reactie van RFCW via Outters, resulteert in twee corners. De Vleesschauwer plukt ze uit de lucht (29’). Een verraderlijke schuiver van Saidy gaat voorbij de tweede staak (37’). Als Notteboom Ringoot aantikt binnen de zestienmeter aarzelt de ref niet. Van Peteghem zet de strafschop foutloos om (41’ 1-1). Rust 1-1.

Na de koffie wil de thuisploeg snel op voorsprong komen en zet de havenjongens onder druk. Van Peteghem schiet vanuit scherpe hoek in de handen van De Vleesschauwer (47’). Delannoy forceert een corner na een persoonlijk actie van Van Peteghem (49’). De ingevallen De Lange tikt iets te ver door naar Saidy na een knappe uitval via Delannoy (52’). Saidy schiet in volley een assist van Outters over de dwarligger (54’). Mooi samenspel tussen Delannoy en Van Peteghem brengt de Wetteraars op voorsprong. Van Peteghem is sneller dan Vandenhende en scoort laag tussen de benen van de uitkomende De Vleesschauwer (57’ 2-1). Lang duurt de lokale euforie niet. Van De Velde haalt de ingevallen Annor onnodig onderuit in de zestien, de ref aarzelt geen seconde en Vandenhende mag vanop de stip de gelijkmaker scoren. Dat is zonder doelman Verhoeven gerekend die schitterend redt (61’). Slechts uitstel van executie. Nadat De Lange even niet alert genoeg is, kopt aan de overzijde Broeckaert een voorzet van Van Buyten knap overhoeks tegen de touwen (66’ 2-2). RFCW gaat ijverig op zoek naar de zege en De Lange ziet zijn voorzet geplukt door een attente De Vleesschauwer (73’). De bijna zekere zegetreffer, een schot van Delannoy, wordt in extremis in corner verwerkt (74’). De Zelzaatse doelman plukt nog enkele hoge voorzetten en duwt een voorzet van Deham met de vuisten in veiligheid (85’). Toch gaat KVV Zelzate niet onverdiend met één punt richting thuishaven. Terechte puntendeling tussen twee toonaangevende ploegen. (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte, Ringoot, Delannoy, Van Peteghem, Saidy, Outters, Bliki (52’ De Lange), Van De Velde (61’ geel), Deham, Gyselinck (27’ De Nauw)                                                                                                                      

Invallers: Engelbinck, De Nauw, Schack, De Lange

Opstelling KVV Zelzate

De Vleesschauwer, De Bremme, Cools-Ceuppens, Grootaert (85’ Van Cauwenberg), Vandenhende, Notteboom (80’ Nyarko), Martens, Van Buyten (90’ geel), Broeckaert, Antwi-Manu, Annor (65’ Lanckman)

Invallers : De Jaeger, Lanckman, Van Cauwenberg, Nyarko

Scheidsrechters

Allaerts Michiel