SK Lochristi - RFC Wetteren

Seizoen 2019-2020
Competitie
13/10/2019 - 14:30
SK Lochristi
2 - 4
RFC Wetteren

Doelpunten

4'
0-1
Gyselinck
15'
0-2
(pen.) Van Peteghem
38'
0-3
Saidy
54'
0-4
Van Peteghem
57'
1-4
Badi
62'
2-4
Ryckaert

Kaarten

85'
Rogiest
88'
Ringoot
89'
Vandekerckhove

Wedstrijdverslag | 13/10/2019

SK Lochristi - RFC Wetteren
2 - 4

Een topper om U tegen te zeggen. Behoorlijk wat belangstelling onder een stralende zon en mooi en snel voetbal van beide teams. Toen RFCW na goed vijftig minuten op een 0-4 voorsprong kwam, dacht iedereen dat het over and out was voor de moedige thuisploeg. Maar de hardnekkigheid van de begoniatelers bracht hen op vijf minuten weer in de wedstrijd. Toch is de zege van Wetteren ruim verdiend, dat gaf menig lokaal supporter grif toe. Schitterende wedstrijd zoals er meer mogen komen. RFCW blijft hiermee ongeslagen aan de leiding.

De match kon niet beter beginnen voor de bezoekers. Gyselinck haalt verrassend uit met zijn linker. Zijn grondscherend schot verdwijnt in het verste zijnet (4’ 0-1). Van Peteghem is wat later op weg naar de 0-2 maar de goed uitkomende Rogiest is eerst bij het leer (8’). Lochristi steekt de neus aan het venster. Verhoeven moet twee keer gepast wegboksen na evenveel hoekschoppen. Een wat ongelukkig handspel van Volckerick binnen de zestienmeter resulteert in een strafschop, door Van Peteghem feilloos omgezet (15’ 0-2). Smessaert vindt na corner zijn eigen ploegmaat Hykaj in de weg aan de tweede staak (16’). Een bijwijlen felle wind, dwars over het veld, heeft weinig invloed op beide teams. Badi vlamt een volley op voorzet van De Waele nipt naast (19’). Een vrijschop van Ryckaert strandt op doelman Verhoeven die in twee tijden pakt (25’). Een voorzet van een op rechts ontsnapte Van Peteghem, door Van De Velde in gunstige positie gelanceerd, wordt door Saidy met een machtig mooie volley in een lenige omhaal tegen de touwen geknald. Rogiest staat er bij en kijkt er naar (38’ 0-3). Smessaert devieert met het hoofd een hoekschop van De Schrijver boven op de deklat (40’). Enkele scherpe voorzetten van De Waele zijn niet zonder gevaar. Op één ervan kopt Ryckaert van zeer dicht over (41’). Rust 0-3.

Twee wijzigingen na de rust. Bij RFCW wordt een licht geblesseerde Gyselinck vervangen door Outters, bij Lochristi blijft Hykaj binnen ten voordele van De Wilde. De thuisploeg komt met veel goede bedoelingen uit de kleedkamer en zorgt meteen voor dreiging. Een omhaal komt te zacht en de eerste tegenstoot van de bezoekers is meteen raak. Delannoy dringt diep door tot tegen de doellijn, Van Peteghem duwt zijn assist makkelijk binnen (0-4 54’). Wedstrijd gespeeld, denk je dan. Niets is minder waar. Op vijf minuten tijd halveert Lochristi zijn achterstand tot 2-4. Badi verslaat Verhoeven en knalt in een halve draai in de linker benedenhoek (57’ 1-4). Een schot van Ryckaert wijkt via een verdediger af in doel (62’ 2-4). De stormloop van Lochristi gaat wat liggen. Verhoeven A. schiet vanop afstand rakelings naast (64’). Op een verre uittrap van broer Gert-Jan is Van Peteghem ei zo na bij de pinken (66’). Het evenwicht is intussen al ruim hersteld. Een strak schot van Smessaert gaat rakelings over de dwarsligger (70’). Een snelle run van Outters en dito voorzet bereikt net niet een aandringende Delannoy (71’). RFCW wordt weer meester. De Lange lobt naast het lege doel over een uitkomende Rogiest (74’). Een voorzet van een ontsnapte De Lange levert een doelkans op voor Saidy, maar doelman Rogiest pakt (82’). Dat doet hij ook op een vrijschop van Delannoy (83’). Saidy is op weg naar een vijfde Wetterse goal, maar een drieste ingreep van een te ver uitgekomen Rogiest levert de lokale doelman een rode kaart op (85’). Met een man minder is de kous af bij de mannen van Lochristi. Saidy schiet zelfs tegen de romp van Speltdooren, die alzo de vijfde Wetterse goal verhindert (89’). Die vijfde goal laat ook De Lange liggen als hij de uitkomende en net ingevallen goallie Van Der Eerdt omspeelt maar het leer te ver van zijn voet stoot (90’). (KlemDG)

 

Opstelling SK Lochristi

Rogiest (85’ rood), Smessaert, Polfliet, De Schrijver, Ryckaert (85' Van Der Eedt Wouter), Vandekerckhove (89’ geel), Speltdooren, Volckerick (70’ Delanoy), De Waele, Badi, Hykaj (46’ De Wilde)               

Invallers: Van der Eedt Wouter, Delanoy, Van Der Eedt Jan, De Wilde

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte, Ringoot (88’ geel), Verhoeven A (72’ De Lange), Delannoy, Van Peteghem, Saidy, Bliki (78’ De Nauw), Van De Velde, Deham, Gyselinck (46’ Outters)                       

Invallers: Engelbinck, De Nauw, De Lange, Outters

Scheidsrechters

Cayir Altan