RFC Wetteren - Avanti Stekene

Seizoen 2019-2020
Competitie
5/10/2019 - 19:30
RFC Wetteren
1 - 0
Avanti Stekene

Doelpunten

40'
1-0
Deham
76'
1-0
De Wilde

Kaarten

31'
Van De Velde
33'
Mennes
76'
Heymans
86'
Mag'Kavula
92'
De Pau

Wedstrijdverslag | 5/10/2019

RFC Wetteren - Avanti Stekene
1 - 0

Een slap en onmondig RFCW heeft met veel moeite de drie punten in Wetteren gehouden. De aan de rust opgebouwde voorsprong werd na de rust meermaals bedreigd, Verhoeven moest zelfs een strafschop stoppen. De echt open doelkansen waren aan beide zijden op één hand te tellen, de wedstrijd amper het bekijken waard.

Als je al van een studieronde kunt spreken, dan duurt die veel te lang. RFCW neemt wel onmiddellijk het initiatief maar heeft het moeilijk om echt dreigend te zijn voor Van Steelant. Pas na een halfuur is er bezoekend gevaar. Verhoeven moet een voorzet van De Rudder onschadelijk maken (33’). We zien de rust al naderen als een individuele actie van Delannoy leidt tot een terugkerende bal die van ruim buiten de zestienmeter machtig mooi wordt binnengeknald door Deham (40’ 1-0). Buit binnen, denkt men in gans Wetteren.

De blauwen uit Stekene komen toch niet ontgoocheld uit de kleedkamer en De Pau ziet zijn onverwachte kans goed gepakt door Verhoeven (48’). Een voorzet van Deham wordt door De Lange overgekopt (51’). Een laag schot van De Pau belandt in de grijpgrage handen van een goede Verhoeven (54’), een scherpe voorzet van De Pau wordt in corner verwerkt (56’). Na een schaarse Wetterse aanval kopt Heymans na wat gehakketak voor het Stekense doel van dichtbij over (61’). Na een Wetterse hoekschop schiet De Pau na een snelle omschakeling over (64’). Stekene neemt meer en meer de overmacht. Deham moet een kans van De Rudder afblokken (65’) en Van De Geuchte redt vooraleer Mennes de niet onverdiende gelijkmaker kan binnen tikken (69’). Die komt er wat later toch, denkt iedereen. Heymans legt Van Gysel neer binnen de zestienmeter. Verhoeven stopt de minder goed getrapte strafschop van De Wilde(76’). De druk van Stekene blijft aanhouden maar resulteert niet meer in een doelpunt. RFCW kruipt door het oog van de naald maar wint en blijft ongeslagen aan de leiding. (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte, Ringoot (61’ Saidy), Delannoy, De Lange, Van Peteghem, Heymans (76’ geel), Bliki (74’ Verhoeven A), Van De Velde (31’ geel), Deham (89’ De Nauw), Gyselinck                                                                                                                             

Invallers: Engelbinck, De Nauw, Verhoeven A, Saidy

Opstelling Avanti Stekene

Van Steelant, De Smet, De Meulenaere, Mag’Kavula (86’ geel), De Wilde (81’ Ceesay), Mennes (33’ geel), Franssens, De Rudder (67’ Goossens), Van Gysel, Klippelaar (72’ Ito), De Pau (92’ geel)

Invallers : Ito, Verstraeten, Goossens, Ceesay

Scheidsrechters

Bossuyt Niels