KVK Ninove - RFC Wetteren

Seizoen 2019-2020
Competitie
28/9/2019 - 19:30
KVK Ninove
1 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

39'
1-0
Lepage
85'
1-1
Saidy

Kaarten

30'
Van Peteghem
39'
Delannoy
56'
Hertveldt
69'
Lepage
75'
Saidy
76'
Lheureux
88'
Heymans

Wedstrijdverslag | 28/9/2019

KVK Ninove - RFC Wetteren
1 - 1

Leider RFC Wetteren heeft op ‘De Kloppers’ in Ninove zijn eerste punten verloren. De thuisploeg had aan de rust een verdiende voorsprong opgebouwd. Na de koffie was een beter Wetteren aan slag maar moest tot de slotminuten wachten op een verlossende maar verdiende gelijkmaker. We zagen een goede, snelle, spannende en ondanks de zeven gele kaarten sportieve match op het scherp van de snee. Promovendus Ninove zal nog heel wat ploegen het vuur aan de schenen leggen.

Een gemotiveerde Dönmez (ex-RFCW) schiet een na corner terugggekaatste bal hoog over (1’). Hij doet dat later wat ongeduldig en te optimistisch over (16’). Romero tipt wat in paniek in hoekschop, Dib knalt in een wanhopige poging van nabij over (18’). Verhoeven moet pal staan op een harde lel van Schamp (20’) en Hertveldt schiet nipt naast (21’). Op een assist van een vinnige Dib kopt Van Peteghem tegen een verdediger (33’). Dé lokale kans op voorsprong wordt gemist door Romero, die een strakke voorzet van Schamp net voor een lege doelmond nog over kopt (38’). Slechts even uitstel want Lepage kan na wat gekluts binnentikken (39’ 1-0). Na een corner wordt een schot van Van De Velde opnieuw in hoekschop verwerkt (44’). Rust 1-0.

RFCW doet na de koffie twee vervangingen. Toch begint Ninove het gevaarlijkst aan de tweede helft. Verhoeven stopt Romero (51’), verwerkt een schot van Schamp in hoekschop (52’) en pakt een harde knal van Dönmez (53’). Drie lokale kansjes in evenveel minuten. Maar RFCW herstelt het evenwicht en dringt Ninove terug op eigen helft. Al zijn de steeds schaarser worden tegenstoten van de groen-zwarten niet ongevaarlijk. Van Peteghem kopt een voorzet van Heymans over (55’). De lange spurt tussen de zwartjes, Ndefe en Saidy, wordt gewonnen door de Ninovieter, maar zijn assist wordt door Lepage over geknald (60’). Een poging van Saidy op assist van een offensieve Heymans wordt door Van Den Noortgaete in corner geduwd (64’). De Ninoofse doelman gaat ook goed plat, alweer op een knap laag schot van Saidy (82’). De Wetterse druk neemt toe en resulteert uiteindelijk in de terechte gelijkmaker. De voorzet van Van Peteghem wordt door een kwieke Saidy tegen de netten geduwd (85’ 1-1). De omhaal van Saidy in de slotminuut is te slordig en overhaast om een eventuele Wetterse zege te kunnen verantwoorden. Terechte puntendeling. (KlemDG)

 

Opstelling KVK Ninove

Van Den Noortgaete, Hertveldt (56’ geel), Bellon, Dönmez (88’ Van Damme), Romero (74’ Bael), Schamp, Ndefe, Lepage (69’ geel), De Crick, Lheureux (76’ geel), Gillis 

Invallers: Monné, Ardans, Van Damme, Bael

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte, Delannoy (39’ geel), De Lange (46’ Saidy), Van Peteghem (30’ geel), Heymans (88’ geel), Dib, Bliki, Van De Velde, Deham (46’ Ringoot), Gyselinck                                  

Invallers: Engelbinck, Verhoeven A, Ringoot, Saidy (75’ geel)

Scheidsrechters

Mataj Ermaild