KSK Oostnieuwkerke - RFC Wetteren

Seizoen 2019-2020
Competitie
15/9/2019 - 15:00
KSK Oostnieuwkerke
0 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

24'
0-1
Saidy
88'
0-2
De Lange

Kaarten

42'
Defevere A
76'
De Lange

Wedstrijdverslag | 15/9/2019

KSK Oostnieuwkerke - RFC Wetteren
0 - 2

 

 

RFC Wetteren heeft makkelijk de maat genomen van Oostnieuwkerke, al moesten de Wetteraars tot in de slotminuten strijden om de voor de rust opgebouwde voorsprong te verdubbelen. Verhoeven kon zich beperken tot enkele plukballen en wat voetbalwerk met zijn verdedigers.

De mee opgerukte Heymans verliest in de kleine backarea maar nipt van doelman Sabbe (7’). Een aarzelend misverstand tussen Ringoot en Verhoeven zorgt voor het enige gevaar van de thuisploeg. RFCW dwingt makkelijk balbezit af. De voorzet van Heymans is net niet bereikbaar voor Dib (12’). Op een verre inworp van Heymans flatert Sabbe en Saidy kan in twee keer van dicht binnen trappen (24’ 0-1). Eén minuut later bereikt een assist van Dib net niet de scoorzwangere Van Peteghem (25’). Sabbe gaat goed plat op een lage schicht van Van Peteghem (30’). Een aandringende Dib dwingt een zoveelste hoekschop af. Delannoy schildert die op het hoofd van Van De Velde, die naast kopt (33’). De kopstoot van Dib op assist van Van Peteghem mist kracht (40’). Dib (41’) en Heymans (45’) zien hun verre poging even ver over gaan.

De thuisploeg komt iets vinniger uit de kleedkamers maar lang duurt de lokale pressie niet. De knappe dubbelpas tussen Delannoy en Saidy levert alleen een corner op (46’). Verhoeven moet een hoekschop in twee keer pakken (53’). Een ongelukkig handspel van de alleenstaande Van Der Geucht brengt Vanthournout aan de vrijschop, die hij over de dwarsligger mikt (56’). Een iets te hoge voorzet van Delannoy wordt door Gyselinck overgekopt (68’). Dib knalt nog een teruggekaatste bal na hoekschop over (71’). Invaller De Lange knikt op corner van Delannoy tegen de touwen (88’ 0-2). Delannoy zet Bliki op weg naar een derde bezoekende treffer maar de Wetterse uitblinker schiet over (89’). In de slotminuut duwt Sabbe een persoonlijke actie van Saidy in corner. Verdiende Wetterse zege tegen een te stereotiep spelend en technisch zwak Oostnieuwkerke. (KlemDG)

 

Opstelling KSK Oostnieuwkerke

Sabbe, Goddeeris, Bentein, Defevere A (42’ geel), Defevere E (86’ Colpaert), Hollevoet, Trioen, Hoflack, Vanderheeren (73’ Laevens), Vanthournout (82’ Broes), Buyse

Invallers: Colpaert, Broes, Laevens, Vercruysse

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte, Ringoot (84’ Deham), Delannoy, Van Peteghem (57’ De Lange), Saidy, Heymans, Dib, Bliki, Van De Velde, Gyselinck

Invallers: Engelbinck, Verhoeven A, De Lange (76’ geel), Deham

Scheidsrechters

Windels Christophe