KSV Bornem - RFC Wetteren

Seizoen 2019-2020
Competitie
8/9/2019 - 15:00
KSV Bornem
1 - 5
RFC Wetteren

Doelpunten

25'
0-1
Dib
27'
0-2
Van Peteghem
45'
0-3
Van De Velde
53'
1-3
El Madani
85'
1-4
De Lange
86'
1-5
Delannoy

Kaarten

62'
Heymans
63'
Denteh Kofi
69'
Maviluka

Wedstrijdverslag | 8/9/2019

KSV Bornem - RFC Wetteren
1 - 5

RFC Wetteren versloeg Bornem op Antwerpse bodem overtuigend en met ruime cijfers en voert na twee speeldagen de rangschikking aan. Nog amper twee andere teams tellen na twee speeldagen het maximum. Al begon KSV met veel ijver, toch moest de thuisploeg in de Wetterse withemden al snel zijn meerdere erkennen.

Verhoeven pakt al vlug uit met een knappe save op een uithaal van Ben Liou Karim (2’). Al Madani wordt handig vrijgespeeld, omzeilt de Wetterse defensie en wil in een leeg doel besluiten. Van De Geuchte  redt op de doellijn (3’). Meeus brengt redding met een duik in de voeten van De Lange (5’). De thuisgoalie redt opnieuw op een deviatie van De Lange op voorzet van Heymans (6’). Een verre schicht van Zgaoui wordt door Verhoeven in corner geduwd (12’). Een vluchtschot van Ben Salem gaat ver over (17’). De Bornemse furie verzwakt, RFCW, voor het eerst met spitsen De Lange en Van Peteghem samen aan de start, herstelt het evenwicht. Delannoy dribbelt zich vrij na een verre inworp van Deham maar Meeus haalt het van de vaardige Wetterse middenvelder (20’). Op een prachtige deviatie van Dib op voorzet van Delannoy moet de lokale keeper zich gewonnen geven (27’ 0-1). Twee minuten later staat een dubbele voorsprong op het scorebord. Van Peteghem werkt van dicht af na een fraaie combinatie over Delannoy en De Lange (27’ 0-2). Een zeer verre inworp van Heymans botst voorbij God en alleman (32’). Van Peteghem is dicht bij de 0-3 maar de doelman redt gestrekt in corner (34’). Van De Geuchte kopt een hoekschop van Delannoy aan de tweede staander in de handen van een aarzelende Meeus (36’). Delannoy probeert een opportunistische volley op een teruggekopte bal van Deham (40’). Een voorzet van een op rechts ontsnapte De Lange bereikt net niet Dib. De Lange speelt de daaropvolgende hoekschop van Delannoy terug in diens voeten. De voorzet van dribbelkont Delannoy wordt door Van De Velde aan de tweede staander tegen de touwen geknikt (45’ 0-3). Rusten met een haast geruststellende voorsprong voor de bezoekers.

Bornem vervangt twee spelers en komt toch gemotiveerd uit de kleedkamer al is de eerste kans voor Van Peteghem die een assist van Dib tegen de paal duwt en de kaats via zijn voet tot doeltrap leidt (52’). El Madani brengt wat lokale hoop als hij een uitkomende Verhoeven lobt (53’ 1-3). Verhoeven moet nog uitpakken met een save op een verre schuiver van Ben Liou Karim. Toch is het tegenstribbelen van korte duur en RFCW neemt voorgoed de touwtjes in handen. De bezoekers creëren nog heel wat kansen al wordt pas in het slot efficiënter afgewerkt. Van Peteghem plaatst een voorzet van invaller Saidy net naast (73’). Een zeer offensieve Heymans raakt net niet bij eeen assist van De Lange (74’). De Lange heeft na een knappe borstkontrole de 1-4 aan de voet maar besluit rakelings naast (77’). Bij een teruggekopte hoekschop van Delannoy knalt Saidy in volley net over de kruising (78’). Van De Velde mikt over na een schitterende aanval over Saidy en Delannoy (84’). Een van een onzekere Meeus terugbotsende bal na schot van Saidy wordt door De Lange over de doellijn geduwd (85’1-4). Een minuut later krult Delannoy enig mooi laag in de verste hoek na oogstrelend samenspel tussen hemzelf, Saidy en Heymans (86’ 1-5). Bornem is nu volledig KO en RFCW mist nog twee kansen om zeer hoge cijfers op het bord te zetten. Een kopstoot van Van De Velde op vrijschop van Delannoy mist de goede richting (87’) en De Lange legt van dicht naast na een zeer mooie actie van Saidy (89’). (KlemDG)

 

Opstelling KSV Bornem

Meeus, Ben Liou Karim, De Man (‘6’ Jellal), Maviluka (69' geel), Denteh Kofi (63’ geel), El Madani, Ben Salem (46’ Mendoza), De Sager (72’ Alim), Zarouali, Ben Liou Mohammed, Zgaoui

Invallers: Blommaert, Alim, Jellal, Mendoza

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte, Delannoy, De Lange, Van Peteghem, Heymans (62’ geel), Dib (68’ Saidy), Bliki, Van De Velde, Deham (57’ Ringoot), Gyselinck

Invallers: Engelbinck, Ringoot, Verhoeven A, Saidy

Scheidsrechters

Gonnissen Ben