RFC Wetteren - Svelta Melsele

Seizoen 2019-2020
Competitie
1/9/2019 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
4 - 0
Svelta Melsele

Doelpunten

10'
1-0
Dib
53'
2-0
Dib
66'
3-0
Dib
83'
4-0
De Lange

Kaarten

23'
Gyselinck
57'
Cathoir

Wedstrijdverslag | 1/9/2019

RFC Wetteren - Svelta Melsele
4 - 0

RFCW is de kompetitie overtuigend gestart met een ruime en verdiende thuiszege tegen Melsele. De Waaslanders waren echt geen parij voor een fris voetballend Wetteren dat aan de rust leidde met 1-0. Salah Dib was goed voor drie goals, invaller De Lange zorgde voor het vierde doelpunt. De jonge ref De Keyzer haalde slechts twee keer geel boven.

RFCW neemt onmiddellijk initiatief en zet Svelta meteen onder druk. Op een voorzet van Saidi schiet Dib vanop halve hoogte naast (8’). Deham bedient Dib met zijn linker, die na een knappe kontrole onverwijld tegen de netten knalt (10’ 1-0). Op een hoge voorzet van de mee opgerukte Van De Velde kopt een hoog opverende Van Peteghem over (19’). Delannoy dweilt de volledige lengte-as af, bedient Van Peteghem op de rechterflank, wiens voorzet door alweer Dib in de handen van doelman Pauwels getrapt (29’). Een snelle Saidi kan net niet Van Peteghem laten scoren (38’). Melsele stelt daar zeer weinig tegenover. Alleen een schot van De Vos wordt in corner gedevieerd (41’). Op die hoekschop kopt De Vos aan de tweede staander in het zijnet (41’). Rust 1-0.                                                                                    

Saidi had beter zelf afgewerkt als hij, sneller dan zijn verdediger, alleen voor Pauwels verschijnt (47’). Delannoy stuurt Dib weg op rechts, die verrassend uithaalt vanuit een scherpe hoek en hoog in de touwen knalt (53’ 2-0). De knappe actie van een alom tegenwoordige Delannoy verdient ook een doelpunt. Hij schakelt listig een man uit en schiet naast de uitgekomen doelman tegen de paal in plaats van in het lege doel (57’). Een corner van Geldhof wordt door Van Osselaer over en naast gekopt (60’). Van Peteghem wordt van een derde goal gehouden door een stevig tackelende Ndiribe als hij door Delannoy op rechts wordt weggestuurd (62’). De Lange mist de receptie op een voorzet van Saidi, Dib is wel ter plekke en haalt in een halve draai stevig uit (66’ 3-0). De buit is dan al lang binnen, Melsele zakt moedeloos weg. De Lange is net niet lang genoeg op een hoge voorzet van Deham (78’). Van De Geuchte schiet de 4-0 van dicht in de handen van een attente Pauwels. Een verrassende actie van De Lange die Saidi toelaat mooi voor te zetten, leidt tot de vierde goal. De Lange zelf knikt beheerst binnen (83’ 4-0). U begrijpt dat de Wetterse doellman weinig in het stuk voorkomt. Op een paar grijpballen na enkele schaarse hoekschoppen blijft Verhoeven werkloos. Een mooie solo van een zeer offensieve Heymans raakt net niet tot bij Saidi (87’). De Lange besluit nog nipt over de kruising (89’). (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte, Delannoy, Van Peteghem (62’ De Lange), Saidi, Heymans, Dib (89’ Ringoot), Bliki, Van De Velde, Deham, Gyselinck (23’ geel, 81’ Verhoeven A)                         

Invallers: Engelbinck, De Lange, Ringoot, Verhoeven A

Opstelling Svelta Melsele

Pauwels, Malfroy, Quintelier, Sinnaeve, Ndiribe, De Vos, Penneman (81’ Van Bergen), Van Osselaer (81’ Van Damme), Geldhof, Smet, Cathoir (57’ geel)

Invallers : Liessens, Suy, Van Bergen, Van Damme           

Scheidsrechters

De Keyzer Tim