Sporting Hasselt - RFC Wetteren

Seizoen 2019-2020
Beker van Belgie
4/8/2019 - 16:00
Sporting Hasselt
1 - 3
RFC Wetteren

Doelpunten

58'
0-1
Gyselinck
63'
1-1
Bracké
69'
1-2
Van De Geuchte
80'
1-3
Delannoy

Kaarten

48'
Van De Geuchte

Wedstrijdverslag | 4/8/2019

Sporting Hasselt - RFC Wetteren
1 - 3

RFCW heeft het hoger spelend SC Hasselt (2de amateurs) een bekerkater van jewelste geoffreerd. De Limburgers moesten in een verstandig acterend Wetteren hun meerdere erkennen. Al waren er enkele kantelmomenten die de uitslag een andere wending hadden kunnen geven. De zege is evenwel niet onverdiend.

Hasselt zet onmiddellijk druk. Dat levert een tweetal kansen op. Op een voorzet van Schenk mist Efekia aan de verste paal (7’). De snelle Efekia lobt over een uitkomende Verhoeven maar ook over doel (7’). Bij de eerste Wetterse aanval wordt De Lange op rechts vrijgespeeld, zijn voorzet bereikt de aandringende Dib net niet (15’). De thuisploeg is zeer dicht bij een tot dan verdiende voorsprong, weer Efekia heeft maar in te koppen maar treft de staander (20’). Eerste kantelmoment. RFCW krijgt nu een dot van een kans als de doorgebroken Rivera teruglegt op Delannoy die van zeer dicht naast besluit (21’). Doelman Swinnen verslikt zich bijna in een duel met Rivera (40’).

Na de rust lijkt de Hasseltse furie gedoofd en steken de bezoekers meer en meer de neus aan het venster. Al krijgen de jeneverjongens de eerste kans. Drie pogingen na een scrimmage binnen de zestienmeter zijn niet voldoende, Verhoeven pakt (49’). Rivera onderschept de bal listig en biedt De Lange dé kans op een Wetterse voorsprong. De RFCW-spits mist zijn kontrole net voor afdrukken (51’). Delannoy zet een knappe actie op en besluit met zijn linker, Swinnen pakt (54’). Eén minuut later wil Rivera zijn voeten gebruiken en niet zijn hoofd om af te ronden, weg kans (55’). Een Wetters doelpunt kan niet uitblijven. Swinnen weert een schot van Manki af in twee keer maar Gyselinck rondt slim af (58’ 0-1). De gelijkmaker valt verrassend snel. Bracké krult van ver buiten de zestien machtig mooi over een wanhopig grabbelende Verhoeven in de verste winkelhaak (63’ 1-1). Een haakfout van Van Hoecke binnen de grote rechthoek geeft Hasselt een unieke kans om op voorsprong te komen. Wijnen knalt de penalty echter hoog over (66’). Tweede kantelmoment. Centrale verdediger Van De Geuchte is drie minuten later wel bij de pinken. Hij toornt met kop en schouders boven iedereen uit en scoort (69’ 1-2). Jaspers knalt een mogelijke gelijkmaker hoog over (76’). Delannoy mag op een doorsteek van Van Hoecke door maar wordt teruggefloten voor buitenspel (79’). Slechts uitstel want een zeer bedrijvige Delannoy verslaat Swinnen met een fantastische lob (80’ 1-3). De ingevallen Outters kan op weg naar een ruime Wetterse voorsprong maar mist.De kopstoot van een goede Manki, op voorzet van Deham, wordt in corner verwerkt (85’). Nog vier Wetterse kansen op rij maar telkens staat een verdediger of de doelman in de weg. Wetteren laat zo een zege met ruime cijfers liggen maar wint op basis van een sterke tweede helft verdiend. (KlemDG)

 

Opstelling Sporting Hasselt

Swinnen, Turan, Verbeeck, Carvalho (52’ Jaspers), Efekia, Bonou, Bracké, Deville, Wijnen (75’ Swerten), Bastiaens, Schenk (61’ Joosten)

Invallers : Ghijsens, Jaspers, Joosten, Swerten

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van De Geuchte (48’ geel), Delannoy, De Lange, Rivera (78’ Rivera), Heymans, Dib (54’ Manki), Van De Velde, Van Hoecke, Deham, Gyselinck

Invallers: Engelbinck, Van Der Sijpt, Manki, Outters

Scheidsrechters

Clerkx Klaas