K.FC. Eppegem - RFC Wetteren

Seizoen 2017-2018
Competitie
22/4/2018 - 15:00
K.FC. Eppegem
4 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

12'
1-0
Fuentes Delgado
25'
1-1
De Guchteneire
31'
1-2
(pen.) Van Peteghem
52'
2-2
Breugelmans G.
54'
3-2
Breugelmans G
60'
4-2
Breugelmans M

Kaarten

36'
Gille
61'
Breugelmans M

Wedstrijdverslag | 22/4/2018

K.FC. Eppegem - RFC Wetteren
4 - 2

RFCW heeft de zege niet gehaald die nodig was om de eindronde voor een bijkomende stijger nu al te halen. Daarom moet het volgende week minimum hetzelfde puntenaantal als FC Lebbeke halen om om samen met FC Eppegem, SC Dikkelvenne en KVC Wingene alsnog de eindronde te spelen. Verrassende kampioen is SCT Menen. Tegenstander in de laatste en beslissende match is Jong Lede, al gered maar steeds een geduchte derby tegenstander spannend! KFC Eppegem won verdiend, al had aan de rust (1-2) een ruimere voorsprong voor RFCW moeten op het bord staan.
In een dol kwartuur zette de roodgroene thuisploeg na de koffie de scheve situatie recht en won verdiend met 4-2.

Eppegem dwingt van bij de start en met windvoordeel overwicht af, voorlopig zonder echt doelgevaar. RFCW loert op snelle counters. De al vroeg ingevallen Okitakula ziet zijn schot afgeweerd door Verhoeven maar Fuentes Delgado is goed gevolgd en prikt krachtig tegen het net (12’ 1-0). Toch zijn de bezoekers niet aangeslagen. Dönmez lanceert Van Peteghem, de goed uitkonende Leemans kopt het leer uit zijn doelgebied (20’). Een strakke corner van Dönmez wordt aan de tweede staander door De Guchteneire binnengekopt (25’ 1-1). Leemans houdt Van Peteghem van een zeker doelpunt op een hoekschop van Dönmez (27’). Op een hoge voorzet van Gille wordt een goede debutant Bliki gehaakt door de lokale doelman. Van Peteghem zet de strafschop om (31’ 1-2). Slordig Wetters uitverdedigen levert Bell een unieke kans op, hij schiet op de paal (33’). Een ver schot van G. Breugelmans gaat nipt naast. RFCW mist voor de rust twee open doelkansen om met ruime voorsprong de kleedkamer in te duiken. Eerst krijgt een vrijstaande Koyuncu de bal niet onder kontrole (43’) en Van Peteghem krijgt zelfs in twee keer de bal niet voorbij een goede Leemans (44’). Het zal de Wetteraars zuur opbreken.

In een fel klein kwartuurtje stelt Eppegem orde op zaken. Al is er eerst een doorbraak van Bliki die Dönmez bedient, die in het zijnet knalt (47’). Een lobschot van Glenn Breugelmans gaat over (51’) maar één minuut later werkt hij de aflegger van broer Maxim via het hoofd van De Guchteneire feilloos af (52’ 2-2). Opnieuw Glenn Breugelmans scoort met zijn linker na wanhopig uitverdedigen van de bezoekers (54’ 3-2). En het is nog niet gedaan Een mooie aanval van de thuisploeg mondt uit in een knap schot van Maxim Breugelmans, die tussel paal en Verhoeven hoog in doel knalt (60’ 4-2). Wetteren staat er bij en kijkt er naar. Fuentes Delgado verkijkt de kans op een nog grotere voorsprong, als hij een door Verhoeven terugggebokste bal op een schot van Glenn Breugelmans, niet doelrijp maakt (73’). Een foutje van Gacquerre, voor de rest voorbeeldig, levert Bell een unieke kans maar de Eppegemse topscorer vlamt naast (78’). Een struikelende Verhoeven is toch eerder bij de bal als Bell opnieuw dreigt (82’). Diezelfde Bell mag vanuit buitenspelpositie alleen op Verhoeven af, maar hij schiet over (83’). Van Peteghem mist de aansluitingstreffer als Leemans redt in hoekschop (89’).

(Klem DG)

 

 

Opstelling K.FC. Eppegem

Leemans, Vercammen, Breugelmans M (61’ geel), Breugelmans G (77’ Mertens), Peeters, Bell, Fuentes Delgado (77’ Yilmaz), Benhamou (9’ Okitakula), Cornelissens, Vereecke, Pashaj                                                                        

Invallers: Yilmaz, Mertens, Otikatula, Heyvaert

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Schouppe, Gille (36’ geel), Ringoet (67’ De Pever), Dönmez, Van Peteghem, De Guchteneire, Koyuncu (67’ Outters), Bliki, Janssens N (39’ Gacquerre), Van Lierde                   

Invallers: Gacquerre, De Pever, Hykaj, Outters                       

Scheidsrechters

Van Reeth Jordy