RFC Wetteren - K.E. Wervik

Seizoen 2017-2018
Competitie
14/4/2018 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 0
K.E. Wervik

Kaarten

46'
Dutoit

Wedstrijdverslag | 14/4/2018

RFC Wetteren - K.E. Wervik
0 - 0

RFCW startte andermaal met een onuitgegeven vijftiental.Trainer Devos kon in het hele seizoen haast geen enkele keer met dezelfde selectie aan een wedstrijd beginnen (schorsingen, blessure e.a.), wat zeer uitzonderlijk is. In een slordige en flauwe match delen RFCW en Wervik de punten. Net zoals in de heenmatch bleef het 0-0, al mag de thuisploeg een kaarsje branden voor goalie Verhoeven, die de (halve) Wetterse meubelen redde.

Descamps moet al snel schitterend tussenkomen op een schot van Van Peteghem, die door Schouppe met een fantastisch hieltje wordt afgezonderd voor doel (7’). Dönmez krijgt na zijn hoekschop de bal terug, maar vlamt over (8’). Op voorzet van een ijverige Van Caelenberg veert Schouppe hoger dan doelman Descamps, de kopbal gaat nipt naast (12’). Dönmez trap een vrijschop vanop 25 m nonchalant naar niemandsland (18’). Aan de overzijde treft een snelle Vandeputte van nabij het zijnet (20’). Verhoeven bokst een snedig getrapte corner van Dewinter terug het veld in (24’). Schouppe kopt een assist van Dönmez boven op de deklat (26’). Belofte Outters biedt Van Lierde een unieke kans aan (36’) en binnen de zelfde minuut moet Verhoeven de dreigende Vandeputte met een schitterende beenveeg van een bezoekende voorsprong houden (36’). Dewinter krult een vrijschop hoog over de kruising (39’). Rust 0-0.

Dutoit breekt uit en kan alleen op Verhoeven af, wil de doelman omspelen en wordt aangetikt door een steengoede goalie die eerst de bal beroert. Geen penalty, wel geel voor Dutoit (46’). Van Peteghem ontsnapt op links maar besluit hopeloos naast (48’). Descamps redt een lage schuiver van Gacquerre (68’) en Verhoeven moet gepast in de voeten van de aandringende Vandeputte (70’). Op counter schiet de net ingevallen Logie voorlangs (75’). Invaller Bliki mikt hoog over (80’). Verhoeven redt de Wetterse meubelen met een schitterende tussenkomst (87’). Ei zo na gaat RFCW met de zege lopen maar Van Den Bogaerde kopt de kopbal van De Guchteneire, op corner van Dönmez, van onder deklat (89’). In blessuretijd mist de ingevallen Gekiere een reuzenkans op een gevleide bezoekende overwinning. Al bij al een vrij slordige wedstrijd met veel slechte passes, RFCW meer balbezit en een reeks hoekschoppen en een schitterende Verhoeven op de schaarse counters van Wervik.(Klem DG)

 

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Schouppe (61’ Janssens), Dönmez Van Peteghem, Gacquerrre (79’ Bliki), De Guchteneire, Outters (75’ Hykaj), Deham, Janssens N, Van Caelenberg, Van Lierde                                                                                         

Invallers: Gille, Hykaj, Bliki, Janssens K

Opstelling K.E. Wervik

Descamps, Fleurman, Scheldeman, Bouchart (81’ Znagui), Dutoit (46’ geel, 73’ Logie), Vandeputte (88’ Gekiere), Calu, Verstraete, Van Den Bogaerde, Popelier, Dewinter

Invallers: Vancouillie, Znagui, Logie, Gekiere

 

Scheidsrechters

 Van Vaerenbergh Beau