Svelta Melsele - RFC Wetteren

Seizoen 2017-2018
Competitie
7/4/2018 - 20:00
Svelta Melsele
4 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

4'
1-0
Van Osselaer
23'
2-0
Van Osselaer
49'
3-0
Van Damme
63'
4-0
Van Damme
64'
4-1
Outters

Kaarten

36'
Didi
61'
De Guchteneire
80'
Vinck
82'
Van Goethem

Wedstrijdverslag | 7/4/2018

Svelta Melsele - RFC Wetteren
4 - 1

De kansen op titel of eindronde voor RFCW hebben een flinke deuk gekregen door een smadelijke nederlaag in het zoete Waasland. Een zeer efficiënt Svelta Melsele, één uur met tien man, was tactisch te sterk voor de Wetteraars, die de weg naar een goal maar niet konden vinden. Veldoverwicht en heel wat kansjes maar te weinig om Melsele te ontwrichten. De 4-1 eindstand is geen echte weergave van de strijd maar de punten blijven wel in Melsele.                                                                                       

De bezoekers beginnen al snel met een achterstand. Volckerick mikt al in de eerste minuut over van net buiten de zestienmeter en Van Osselaer neemt in de draai een aarzelende verdediging te grazen en verrast Verhoeven met een lage droge knal in de rechterbenedenhoek (4’ 1-0). RFCW reageert via Van Peteghem die zijn kopbal op voorzet van Dönmez in hoekschop ziet gered (13’). Een verre voorzet van Gille wordt ook al in corner gedevieerd (20’). Koyuncu trapt die maar Van Lierde en De Guchteneire hinderen mekaar om van dichtbij te scoren. Volckerick raakt nogal makkelijk voorbij Schouppe en zijn teruglegger wordt door Van Osselaer tegen de touwen gevlamd (23’ 2-0). Na mooi getiktak over vier spelers schiet Dönmez met zijn linker naast (27’). Een schot van Koyuncu wordt door Van Den Wildenbergh over de deklat geduwd (28’). Didi, volgend seizoen bij RFCW nb, wil de testikels van Ringoot testen en kan zich vroegtijdig gaan douchen (36’). De voor de geblesseerde Ringoot ingevallen K.Janssens kopt slordig over op een hoge voorzet van Gille (43’). Van Peteghem kopt te zwak in de handen van de thuisdoelman op voorzet van Koyuncu (44’). Rust 2-0.                                     

Een zelfde desastreuse start van de tweede helft voor RFCW. Van Lierde en Gille spelen met vuur randje zestienmeter, Van Damme straft ongenadig af (49’ 3-0). Normaliter is de match dan al gespeeld. Toch geeft RFCW zich niet over en gaat ijverig op zoek naar goals. Van Peteghem werkt acrobatisch maar slordig een voorzet Deham niet af (54’). Op een kromme assist van Koyuncu kopt Van Peteghem andermaal over (60’). Tussendoor mist Vinck de overdreven voorsprong als hij na een slordigheidje van Van Lierde, de staander treft (55’). Verhoeven staat pal op een knal van Van Osselaer (61’). De 4-0 komt er toch als de snelle Van Damme een verre voorzet van Sinnaeve hoog in de kruising vlamt (63’ 4-0). De eerredder is voor de jonge, ingevallen Outters die een voorzet van de andere invaller Janssens K mooi binnenlegt (64’ 4-1). Koyuncu schiet over (69’) en ziet zijn voorzet door Van Peteghem in de handen van Van Den Wildenbergh gekopt (74’). K. Janssens spurt zich doorheen de Wase defensie, maar zijn voorzet gaat achter Van Peteghem en Co door (76’). Aan de overkant plukt Verhoeven een kopstoot van Van Osselaer (77’). Dan volgt een stoeipartij van ruim vijf minuten met heel wat duw- en trekwerk. Een lakse ref volgt vanop afstand, laat maar betijen en bedenkt Vinck achteraf met rood op advies van zijn grensrechter (80’). N.Janssens kopt nipt naast op een vrijschop van Dönmez (82’). Koyuncu probeert van ver, Van Den Wildenbergh pakt makkelijk (86’). K.Janssens mikt naast op een voorzet van Outters (87’). Een hardwerkende Van Caelenberg devieert een schot van Dönmez, de thuisgoallie redt in corner, de zoveelste (88’).(Klem DG)

 

Opstelling Svelta Melsele

Van Den Wildenbergh, Volckerick, Van Goethem (82’ geel), Vekeman, Sinnaeve, Penneman (35’ Van Damme), Didi (36’ rood), Van Osselaer, Vinck (80’ rood), Hos, Smet.   

Invallers: Pauwels, Dirickx, Van Puyvelde, Van Damme

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Schouppe (56’ Janssens N), Gille, Ringoet (38’ Janssens K), Dönmez, Van Peteghem, De Guchteneire (61’ geel), Koyuncu, Deham, Van Caelenberg, Van Lierde (56’ Outters)                

Invallers: Gacquerre, Janssens K., Janssens N., Outters              

Scheidsrechters

Verheyden Christophe