RFC Wetteren - KSC Grimbergen

Seizoen 2017-2018
Competitie
24/3/2018 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 0
KSC Grimbergen

Doelpunten

81'
1-0
(pen.) Van Peteghem

Kaarten

24'
Barkaoui
25'
Addo
50'
De Guchteneire
90'
Vanhamel
91'
Vanhamel
93'
Barkaoui

Wedstrijdverslag | 24/3/2018

RFC Wetteren - KSC Grimbergen
1 - 0

Als je een thuisploeg drie punten wil zien pakken zonder één noemenswaardige lokale doelkans of een schot tussen de palen, moet je in Wetteren zijn. Als RFCW in de slotminuten toch een strafschop binnentrapt is de gevleide zege een feit. De ook al niet zeer overtuigende maar met open vizier strijdende Brabanders uit Grimbergen wordt hiermee veel onrecht aangedaan. Net als het oervlaamse supporterslied “Als we winnen, is da zonder penalty, zonder penalty….”. Maar daar kraait morgen geen haan meer over.

RFCW start andermaal met een onuitgegeven elftal. De Wetterse gekwetstenboeg is groot en Balaj zit een strafzondag uit. Een aantal beloften maken het 15-koppig team volledig. Outters start, Bliki en Vanderhaeghen zijn bankzitter.                                                                                                                                                                                                           Al zeer vroeg moet Verhoeven een wereldsave uit zijn mouw schudden om KSC van een snelle voorsprong te houden. Na een korte corner zendt Weydisch scherp voor doel, Onwyekulu kopt krachtig in, Verhoeven redt schitterend (3’). Grimbergen neemt duidelijk het initiatief en haalt binnen de tien minuten drie hoekschoppen. Geleidelijk aan herstelt RFCW het evenwicht. Doelman Espeso heeft wat geluk als Van Peteghem even dreigt (22’). Ringoet mikt een vrijschop wat krachteloos in de handen van Espeso. Een fel schot van Barkaoui wordt in extremis door De Guchteneire afgeblokt (39’). Onwyekulu heeft de bezoekende voorsprong aan de voet maar Verhoeven is weer bij de pinken (41’). Rust 0-0.

Mijn notitieboekje blijft ruim 25 minuten leeg in de tweede helft. RFCW is wel de betere ploeg maar raakt weinig of niet in de zestienmeter van de steeds ver uit zijn doel spelende Espeso. Grimbergen komt nog enkele keren dicht bij de zege. Deham wordt gevloerd en de voorzet van Dahman wordt door de net ingevallen Ekamba uitzichtloos over geknald. Dé kans voor KSC (70’). Een minuut later trapt Barkaoui nipt over (72’). Het beslissend moment valt in de 81’. Van Peteghem duikt slim de zestienmeter in en wordt neergehaald. De ook al niet overtuigende ref Van Reeth is onverbiddelijk en wijst naar de stip. De Wetterse topschutter mag zelf de strafschop omzetten (81’ 1-0). Grimbergen zet nu alles op alles en duwt RFCW terug. Van Caelenberg kopt gepast in veiligheid na een scrimmage voor het Wetterse doel en een onverwachte voorzet en behoedt RFCW voor puntenverlies (89’). In een tumultueus slot vallen nog twee rode kaarten voor een zich bedrogen voelend Grimbergen, dat minstens recht had op een punt.(Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Schouppe, Gille, Ringoet, Dönmez (85’ Bliki), Van Peteghem, De Guchteneire (50’ geel), Outters (76’ Gacquerre), Deham, Van Caelenberg, Van Lierde (66’ Janssens)                                                                                         

Invallers: Gacquerrre, Bliki, Janssens K, Vanderhaeghen

Opstelling KSC Grimbergen

Espeso, Salvi, Vanhamel (90’ geel, 91’ rood), Barkaoui (24’ geel, 93’ rood), Carrez (46’ Doka), Dahman, Weydisch (76’ Verhoeven), Williot, Onwuekulu, Addo (25’ geel, 69’ Ekamba), Gabrielli

Invallers: Dupont, Doka, Ekamba, Verhoeven

 

Scheidsrechters

Van Reeth Jordy