FC Mariekerke - RFC Wetteren

Seizoen 2017-2018
Competitie
18/3/2018 - 15:00
FC Mariekerke
2 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

29'
0-1
(pen.) Balaj
74'
1-1
(pen.) Claessens
84'
2-1
Audenaert

Kaarten

5'
Balaj
29'
Matkovic
35'
Audenaert
69'
Coveliers

Wedstrijdverslag | 18/3/2018

FC Mariekerke - RFC Wetteren
2 - 1

Zelden zo’n ontgoochelde en kwade, verbolgen supporters van RFC Wetteren, met meer in aantal dan de plaatselijke, gezien na het eindsignaal van de jonge, te lakse ref Van Dyck. Twee totaal verschillende speelhelften. In de eerste vijfenveertig minuten is RFCW baas, heeft Verhoeven geen enkele bal te pakken en missen de Wetteraaars de kans op een ruime voorsprong aan de rust. In de tweede helft haast een omgekeerd spelbeeld. Nu zijn de palingfretters baas en halen niet onverdiend de driepunter binnen, die hen nog een sprankeltje hoop op redding geeft. De Wetteraars zijn gewoon onherkenbaar na de koffie. Als bange wezels trokken ze zich onbegrijpelijk terug op eigen helft en raakten amper nog tot bij de lokale doelman. Wie het zag, geloofde zijn eigen ogen niet !

Het begint nochtans goed voor RFCW.  Balaj wurmt zich knap tussen twee verdedigers en besluit op de staander. Bij de terugstuitende bal wordt hij door doelman Mardulier neergehaald. De ref negeert en trakteert Balaj op een gele kaart. Ongelooflijk, moet altijd de 0-1 opleveren (5’). De reactie van Ernst, die drie man in de wind zet, is een hopeloos schot hoog over de kooi van Verhoeven, die later alleen van de kou zal last hebben (8’). Op een voorzet van de op rechts uitgebroken Ringoet mist Balaj weer de kans op voorsprong (10’). Op een corner van Koyuncu kopt Balaj over (19’). Koyuncu probeert van te ver en schiet naast (22’). Balaj wordt gehaakt binnen de grote rechthoek en zet zelf de penalty om (29’ 0-1). Een ijverige Van Caelenberg mikt na een persoonlijke doorbraak naast (43’). RFCW verzuimt met een ruime voorsprong te gaan rusten. Rust 0-1.

Mariekerke claimt onmiddellijk balbezit en neemt het initiatief, aanvankelijk zonder enig gevaar. Maar geleidelijk aan komt er toch lokale dreiging. Even steekt RFCW de neus aan het venster als Koyuncu een vrijschop voor doel dropt. Van Lierde wil scoren maar wordt teruggefloten voor duwfout (69’). Verhoeven is klaarwakker als Onana dreigt aan de tweede staander (72’). Diezelfde vlugge Onana ontsnapt maar knalt over (73’). Na een aangeschoten bal op Schouppe, ziet alleen ref Van Dycke een strafschop. Claessens mag vanop de stip gelijkstellen (74’ 1-1). RFCW wil reageren en op zoek gaan naar de zege maar is te overhaastig en slordig. Dönmez schiet van ver over (76’) en een voorzet van Ringoet valt in de handen van een attente Mardulier (77’). Mariekerke voelt kansen en Onana knalt na een persoonlijke actie over (77’). Op een corner van Claessens knalt Audenaert vanop 20 m hard tegen de touwen (84’ 2-1). Na een scrimmage voor het Wetterse doel valt net niet een derde lokale treffer (85’). Via invallers Janssens, die voorzet, en Outters die van dichtbij overknalt, is RFCW nog dicht bij de gelijkmaker. De drie punten blijven echter in het palingdorp. Het verdriet, de woede en de grote ontgoocheling gaan mee naar Wetteren. (Klem DG)

 

Opstelling FC Mariekerke

Mardulier, Laevaert, Himi, Pieyns, Claessens (89’ De Maegd), Pieters, Ndjana Onana, Ernst (87’ Van Acoleyen), Matkovic (29’ geel), Coveliers (69’ geel), Audenaert (35’ geel)

Invallers: De Maegd, Braems, Van Acoleyen, Kisueseu

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Schouppe, Gille (88’ Outters), Ringoet, Dönmez, Balaj (5’ geel), De Guchteneire (87’ Janssens), Koyuncu, Deham, Van Caelenberg, Van Lierde                                                                                                     

 Invallers: Vanderhaeghen, Gacquerre, Janssens K., Outters

Scheidsrechters

Van Dyck Jonas